Η Ν. Αφρική ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τον προβληματικό διερμηνέα

Η Ν. Αφρική ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τον προβληματικό διερμηνέα Facebook Twitter
3

Μετά το διεθνή σάλο που προκάλεσε ο διερμηνέας της νοηματικής, τις κινήσεις του οποίου στην τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα δεν κατάλαβε κανένας, η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής ζήτησε σήμερα επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών της χώρας για την επιλογή του.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών και από όλους του Νοτιοαφρικανούς που προσεβλήθησαν», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πολ Μασάτιλ. Ο Μασάτιλ σημείωσε ότι θα ψηφιστεί «το πιθανότερο στις αρχές του επόμενου έτους» νόμος που θα ορίζει τα προσόντα όσων ασκούν το επάγγελμα αυτό «ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Ο διερμηνέας σε χθεσινές συνεντεύξεις του δήλωσε σχιζοφρενής και ότι υπέστη επεισόδιο πάνω στη σκηνή με αποτέλεσμα να ακούει φωνές και να μην εκτελεί σωστά τις κινήσεις. Η οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής πάντως επεσήμανε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διερμηνέας έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον διερμηνέα αυτόν στην κυβέρνηση.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κρίνοντας από τον τρόπο που προσπαθεί να "ξεγλιστρήσει" όταν τον στριμώχνουν οι δημοσιογράφοι, με ατάκες τύπου "με μένα βρήκατε να τα βάλετε;" κλπ, μάλλον κατά βάθος είναι Έλληνας!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ