Η Ν. Αφρική ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τον προβληματικό διερμηνέα

Η Ν. Αφρική ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τον προβληματικό διερμηνέα Facebook Twitter
3

Μετά το διεθνή σάλο που προκάλεσε ο διερμηνέας της νοηματικής, τις κινήσεις του οποίου στην τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα δεν κατάλαβε κανένας, η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής ζήτησε σήμερα επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών της χώρας για την επιλογή του.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών και από όλους του Νοτιοαφρικανούς που προσεβλήθησαν», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πολ Μασάτιλ. Ο Μασάτιλ σημείωσε ότι θα ψηφιστεί «το πιθανότερο στις αρχές του επόμενου έτους» νόμος που θα ορίζει τα προσόντα όσων ασκούν το επάγγελμα αυτό «ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Ο διερμηνέας σε χθεσινές συνεντεύξεις του δήλωσε σχιζοφρενής και ότι υπέστη επεισόδιο πάνω στη σκηνή με αποτέλεσμα να ακούει φωνές και να μην εκτελεί σωστά τις κινήσεις. Η οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής πάντως επεσήμανε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διερμηνέας έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον διερμηνέα αυτόν στην κυβέρνηση.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κρίνοντας από τον τρόπο που προσπαθεί να "ξεγλιστρήσει" όταν τον στριμώχνουν οι δημοσιογράφοι, με ατάκες τύπου "με μένα βρήκατε να τα βάλετε;" κλπ, μάλλον κατά βάθος είναι Έλληνας!