Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince πέθανε μία ημέρα μετά τον ξαφνικό θάνατο της θετής κόρης της

Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince πέθανε μία ημέρα μετά τον ξαφνικό θάνατο της κόρης της Facebook Twitter
Η Elaine DePrince με την θετή κόρη της / Φωτ: Getty
0

Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince πέθανε, μόλις 24 ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης της την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 29 ετών.

Η Elaine DePrince έφυγε από την ζωή λίγες ώρες μετά τον θάνατο της θετής κόρης της, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από την εκπρόσωπο της οικογένειας Jessica Volinski.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν ακόμη πιο δύσκολες από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται, επειδή η οικογένεια αντιμετώπιζε επίσης τον θάνατο της θετής μητέρας της Michaela, Elaine DePrince», έγραψε η Volinski.

Η Elaine «πέθανε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ρουτίνας για την προετοιμασία μιας χειρουργικής επέμβασης», ανέφερε η Volinski, ενώ σημείωσε επίσης ότι αν και «η Michaela πέθανε πριν από την Elaine», η μητέρα της «δεν γνώριζε για τον θάνατο της Michaela κατά τη στιγμή της επέμβασης».

«Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι δύο θάνατοι δεν σχετίζονται καθόλου μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να βγάλουμε νόημα από το παράλογο είναι ότι η Elaine, η οποία είχε ήδη χάσει τρία παιδιά πριν από πολλά χρόνια, γλίτωσε με τη χάρη του Θεού από τον πόνο να βιώσει την απώλεια ενός τέταρτου παιδιού». «Αυτό που περνάει η οικογένεια αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά αφάνταστα οδυνηρό. Το να πενθείς δύο μέλη της οικογένειας που πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο είναι τραγικό και καταστροφικό», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η πρωτοπόρος μπαλαρίνα Michaela Mabinty DePrince

Γεννημένη ως Mabinty Bangura στη Σιέρα Λεόνε, η DePrince στάλθηκε σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, μετά τον θάνατο και των δύο γονιών της στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας. Εκεί, υπέστη κακομεταχείριση και υποσιτισμό, όπως αποκάλυψε το 2012. «Ήμουν η λιγότερο αγαπητή στο ορφανοτροφείο λόγω της λεύκης μου», είπε. «Μου έδιναν τη λιγότερη τροφή και τα λιγότερα ρούχα».

Μετά την είδηση ότι το ορφανοτροφείο θα βομβαρδιζόταν, η DePrince περπάτησε χιλιόμετρα χωρίς παπούτσια για να φτάσει σε ένα στρατόπεδο προσφύγων. Υιοθετήθηκε από μια Αμερικανίδα μητέρα μαζί με άλλες δύο κοπέλες από το ορφανοτροφείο. Η Michaela μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Το πάθος της για το μπαλέτο ξεκίνησε όταν είδε για πρώτη φορά μια φωτογραφία μιας μπαλαρίνας. Παρά τις δυσκολίες, συνέχισε να προπονείται. Σε ηλικία οκτώ ετών, της είπαν πως η Αμερική δεν ήταν έτοιμη για μια μαύρη μπαλαρίνα, παρά την επιλογή της για τον ρόλο της Μαρί στο «Καρυοθραύστη». Σε ηλικία εννέα ετών, μια δασκάλα της είπε στη μητέρα της πως δεν άξιζε να επενδύσουν σε μαύρα κορίτσια.

Η DePrince τελικά φοίτησε στη Σχολή Χορού Rock, μια επιλεκτική σχολή μπαλέτου. Στα 17 της συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «First Position» και αργότερα έλαβε υποτροφία για τη Σχολή Μπαλέτου Jacqueline Kennedy Onassis. Εργάστηκε στο Dance Theatre of Harlem, όπου έγινε η νεότερη κορυφαία χορεύτρια στην ιστορία του θεάτρου.

Συμμετείχε στην ταινία «Lemonade» της Beyonce, ενώ το 2021 εντάχθηκε στο Boston Ballet. Μιλώντας για τη σημασία της εκπροσώπησης των μαύρων χορευτών, είχε δηλώσει: «Η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο. Ο χορός με βοήθησε να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να νιώσω ξεχωριστή».

Η DePrince υπήρξε ανθρωπίστρια και ονειρευόταν να ανοίξει μια σχολή χορού στη Σιέρα Λεόνε. Η οικογένειά της, αντί στεφάνων, ζητά δωρεές στο War Child, έναν οργανισμό που υποστήριζε η Michaela.

Mε πληροφορίες από People και Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM