Η Μέρκελ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα: «Αποφεύγετε τις κοινωνικές επαφές»

Η Μέρκελ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα: «Αποφεύγετε τις κοινωνικές επαφές» Facebook Twitter
0

Να απέχουν, όσο είναι εφικτό, από τις κοινωνικές επαφές λόγω του κορωνοϊού κάλεσε τους πολίτες η Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε να ακυρώνονται ακόμη και εκδηλώσεις με λιγότερους από 1000 συμμετέχοντες.

Ανέδειξε δε ως βασική προτεραιότητα την προστασία των υγειονομικών δομών και ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των σχολείων θα αποφασιστεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό σύστημα επιδημίας. Τα κρούσματα θα αυξηθούν. Έχουμε ακόμη ένα παράθυρο ευκαιρίας να διευρύνουμε την αποφυγή των μη απαραίτητων συναναστροφών. Απευθύνω έκκληση προς όλους», προειδοποίησε η Καγκελάριος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας με μειωμένο ωράριο, αλλά και η προσπάθεια διατήρησης ελεύθερων κλινών και υποδομών στα νοσοκομεία και τις κλινικές για τους ασθενείς του κορονοϊού.

Για αυτόν τον σκοπό, όπως δήλωσε, στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία. Ο δήμαρχος/πρωθυπουργός του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ εξήγησε ακόνη ότι με το κλείσιμο σχολείων, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των εργαζόμενων στον τομέα της Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν, προανήγγειλε «συνολικά» μέτρα και πρόσθεσε ότι θα αναληφθεί δράση σε συντονισμό και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ενώ η Καγκελάριος από την πλευρά της δήλωσε ότι ακόμη και το «γερμανικό φρένο χρέους» προβλέπει εξαιρέσεις. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση η οποία είναι πολύ πιο ασυνήθιστη από αυτή της τραπεζικής κρίσης», πρόσθεσε, αλλά επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να φοβάται. Αντιδράσαμε άμεσα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαστε πολύ ισχυροί στον τομέα της Υγείας και ιατρικά σε κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Τσέντσερ, επαινώντας το γερμανικό σύστημα Υγείας και τα στελέχη του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM