LIVE!

Η Μέρκελ ενδέχεται να επιστρέψει στη διδασκαλία μετά τη λήξη της θητείας της

Η Μέρκελ ενδέχεται να επιστρέψει στη διδασκαλία μετά τη λήξη της θητείας της Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Άνγκελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ενδέχεται να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή ζωή αφού ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της, η οποία λήγει το 2021.

«Όλα τα πανεπιστήμα που μου έχουν απονείμει τιμητικά διδακτορικά θα έχουν νέα μου όταν δεν θα είμαι πια καγκελάριος», είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Σχολή Διοίκησης HHL της Λειψίας. Η Σχολή απένειμε στην καγκελάριο, η οποία έχει σπουδάσει φυσική, ένα ακόμη τιμητικό διδακτορικό, σε μια τελετή την οποία παρακολούθησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η υποψήφια για τη θέση την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Μέρκελ ενδέχεται να επιστρέψει στη διδασκαλία μετά τη λήξη της θητείας της Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Θα επιστρέψω και δεν θα μείνω για λίγο, όπως σήμερα. Θα μείνω περισσότερο», συνέχισε η Μέρκελ, προκαλώντας τα γέλια του κοινού. Το τελευταίο διάστημα εντείνονται τα ερωτηματικά για το αν η καγκελάριος θα ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της.

Οι εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας βαριάς ήττας, προς όφελος της ακροδεξιάς, στις αυριανές εκλογές σε δύο κρατίδια, ένα γεγονός που θα εντείνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση.

Η Μέρκελ παραιτήθηκε πέρσι από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) μετά από παρόμοιες ήττες σε τοπικές εκλογές, δηλώνοντας ότι η τρέχουσα θητεία της θα είναι και η τελευταία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM