Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δίνει 30 εκατ. ευρώ για τη διάσωση των κοάλα

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δίνει 30 εκατ. ευρώ για τη διάσωση των κοάλα Facebook Twitter
EPA/BEN BEADEN
0

Η Αυστραλία αποκάλυψε σήμερα ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να διασωθεί ο πληθυσμός των κοάλα που σημειώνει ραγδαία μείωση.

Το Αυστραλιανό Ίδρυμα Κοάλα εκτιμά ότι στη φύση υπάρχουν πλέον 43.000 ζώα, την ώρα που πριν από την άφιξη των Βρετανών αποίκων ο πληθυσμός τους ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια.

«Τα κοάλα είναι ο εθνικός θησαυρός μας», δήλωσε η Γκλάντις Μπερεϊκλιάν, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησής της. «Θα ήταν πραγματικά κρίμα να μη διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του εθνικού συμβόλου», τόνισε.

Τα κοάλα είναι θύματα της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας του φυσικού τους περιβάλλοντος, επιθέσεων σκύλων, τροχαίων ατυχημάτων, δασικών πυρκαγιών και ασθενειών.

Σύμφωνα με έρευνες τα τελευταία 15 με 20 χρόνια ο αριθμός των κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία μειώθηκε κατά 26%. Η πολιτεία χαρακτήρισε το είδος «ευάλωτο», την ώρα που σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Το πρόγραμμα ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας προβλέπει την προστασία εκατομμυρίων στρεμμάτων προκειμένου να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον του ζώου.

Παράλληλα θα δοθούν πόροι για την καταπολέμηση κάποιων ασθενειών που πλήττουν ιδιαίτερα τα κοάλα, όπως τα χλαμύδια, μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια η οποία προκαλεί τύφλωση, στειρότητα ακόμη και θάνατο.

Τα χρήματα επίσης θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα, την προστασία κάποιων τμημάτων οδικών αρτηριών που θεωρούνται επικίνδυνες για τα κοάλα, την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου για τα άρρωστα ζώα καθώς και τη δημιουργία ενός «πράσινου τηλεφώνου» προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν ένα κοάλα να κινδυνεύει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ