Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την ζοφερή πλευρά του «θεού της Apple» και πώς έζησε ως το στίγμα της ζωής του

Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την ζοφερή πλευρά του «θεού της Apple» και πώς έζησε ως το στίγμα της ζωής του Facebook Twitter
0

Αν και η Lisa Brennan-Jobs έλαβε εκατομμύρια δολάρια ως κληρονόμος μετά το θάνατο του πατέρα της, δεν έχει τον έλεγχο της κατανομής των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Apple.

Εάν  όμως ήταν υπεύθυνη, θα δώριζε τα χρήματα του Steve Jobs στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, δήλωσε στους New York Times, συζητώντας το επερχόμενο βιβλίο με τα απομνημονεύματά της «Small Fry».

Η δήλωση μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή υπό το πρίσμα της μακροχρόνιας αντιπαλότητας της Apple με τη Microsoft. Όμως δεν είναι η μόνη που προκαλεί αίσθηση καθώς μικρά αποσπάσματα δημοσιοποιούνται.

Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την ζοφερή πλευρά του «θεού της Apple» και πώς έζησε ως το στίγμα της ζωής του Facebook Twitter

Η Brennan-Jobs, 40 ετών, θέλησε τα απομνημονεύματά της να είναι μια αποχρώσα απεικόνιση της οικογένειάς της, μολονότι φοβάται ότι οι αναγνώστες θα επικεντρωθούν πάρα πολύ στις άσχημες στιγμές μεταξύ τους. Και αυτές ήταν πολλές και σκληρές όπως περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίο της.

Ορισμένες λεπτομέρειες στο βιβλίο αποκαλύπτουν μια άσχημη και ζοφερή εικόνα του «θεού» της Apple. Mια από αυτές περιγράφει πως ο Jobs αρνούνταν να εγκαταστήσει θερμότητα στην κρεβατοκάμαρα της Brennan-Jobs, ξεχνούσε τα γενέθλιά της και της έλεγε ότι μυρίζει άσχημα «σαν τουαλέτα». Αν και αργοπορημένα την αναγνώρισε ως παιδί του, η ίδια περιγράφει πως η άρνηση και η αμφισβήτηση απέναντι στο πρόσωπό της ήταν καθημερινή.

Η Brenna αναγνωρίστηκε από τον Steve Jobs στα 23 της παρά τα παλιότερα τεστ πατρότητας που είχαν αποδείξει ότι ήταν κόρη του. Μητέρα της είναι η ζωγράφος Chrisann Brennan, η οποία είχε σχέση με τον Jobs και γέννησε το παιδί τους σε ηλικία 23 ετών. Ο Jobs είχε δείξει από την αρχή τις διαθέσεις του και δεν είχε πάει καν στο μαιευτήριο.

Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την ζοφερή πλευρά του «θεού της Apple» και πώς έζησε ως το στίγμα της ζωής του Facebook Twitter

Την παραμονή της δημοσίευσης, αυτό που θέλει η Βrenna να αντιληφθεί o κόσμος, είναι ότι ο Steve Jobs την απέρριψε ως κόρη του για χρόνια, αλλά εκείνη τον έχει συγχωρέσει.

Αυτό που είναι δύσκολο είναι, ο αναγνώστης να συγχωρήσει επίσης τον Jobs, λέει η ίδια και σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα.

«Τώρα βλέπω ότι γι 'αυτόν ήμουν ένα στίγμα σε μια θεαματική ανάβαση, καθώς η ιστορία μου δεν ταιριάζει με την αφήγηση του μεγαλείου και της αρετής που ήθελε για τον εαυτό του», γράφει. «Η ύπαρξή μου κατέστρεψε τη σειρά του. Ντρεπόταν για μένα».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις της οικογένειας ενώ περισσότερα αποσπάσματα αναμένεται να δημοσιευτούν στο εγγύς μέλλον και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anna Romandash: «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Anna Romandash / «Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πρακτικές του Χίτλερ πολύ αποτελεσματικά και δεν το κρύβουν»

Η βραβευμένη Ουκρανή δημοσιογράφος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της και απαντά για το αν η Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ της Ρωσίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ