Η Κομισιόν απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας- Ξεκινούν οι κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα

Η Κομισιόν απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας- Ξεκινούν οι κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν «η ανάλυση μας βλέπει πως οι κανόνες έχουν παραβιαστεί και ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένο να ξεκινήσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείματος». 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επικυρώσει τη διαδικασία και η Ιταλία θα έχει τρεις με έξι μήνες να συμμορφωθεί αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις.

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προβλέπει έλλειμμα της τάξης του 2,4%.  Στο αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε η Ρώμη δεν υπήρχαν σημαντικές αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί το έλλειμμα απαραίτητο προκειμένου να χρηματοδοτήσει σημαντικές δεσμεύσεις της και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Η Ρώμη ισχυρίζεται πως η επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι το κλειδί για να μειωθεί το χρέος της χώρας, που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 130% ως ποσοστό του ΑΕΠ. 

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM