Η Κομισιόν απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας- Ξεκινούν οι κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα

Η Κομισιόν απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας- Ξεκινούν οι κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν «η ανάλυση μας βλέπει πως οι κανόνες έχουν παραβιαστεί και ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένο να ξεκινήσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείματος». 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επικυρώσει τη διαδικασία και η Ιταλία θα έχει τρεις με έξι μήνες να συμμορφωθεί αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις.

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προβλέπει έλλειμμα της τάξης του 2,4%.  Στο αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε η Ρώμη δεν υπήρχαν σημαντικές αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί το έλλειμμα απαραίτητο προκειμένου να χρηματοδοτήσει σημαντικές δεσμεύσεις της και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Η Ρώμη ισχυρίζεται πως η επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι το κλειδί για να μειωθεί το χρέος της χώρας, που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 130% ως ποσοστό του ΑΕΠ. 

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ