Η Κίνα «τρέχει» να εξασφαλίσει ΜΕΘ και αποθέματα φαρμάκων εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Κίνα «τρέχει» να εξασφαλίσει ΜΕΘ και αποθέματα φαρμάκων εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Οι κινεζικές αρχές σπεύδουν να ενισχύσουν τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, των υγειονομικών αλλά και τα αποθέματα των φαρμάκων καθώς παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού. 

Η εξέλιξη έρχεται μετά την πρόσφατη κατάργηση της αυστηρής πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων που ακολουθούσε η Κίνα εδώ και μήνες.

Η πλήρης εικόνα των επιπτώσεων από αυτή την απόφαση είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί. Οι αρχές έχουν παραδεχθεί ότι είναι «αδύνατο» για το σύστημα των τεστ να υπάρχει ολική παρακολούθηση της πορείας του ιού. Στο μεταξύ, οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα ήταν λιγότεροι από 10, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, αλλά υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές για επιπλέον θανάτους και μεγάλη κίνηση στα γραφεία κηδειών.

Τουλάχιστον ένα μεγάλο γραφείο κηδειών στο Πεκίνο φυλασσόταν έντονα από την αστυνομία την Τρίτη, μετά από πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ουρές από νεκροφόρες.

Αυτό καθώς πολυάριθμα δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν τις προσπάθειες για την ενίσχυση των υποδομών και του ιατρικού εξοπλισμού

Σύμφωνα με τους Global Times, πολλά μεγάλα νοσοκομεία της πόλης προμηθεύονταν επιπλέον αναπνευστήρες και άλλο εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.

Επικαλούμενο εμπειρογνώμονες, το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπήρχαν επίσης μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού, ιδίως των νοσηλευτών εντατικής θεραπείας. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονταν να εργάζονται ακόμη και μετά από θετικό τεστ στον ιό.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία δανείζονταν «επειγόντως» προσωπικό από άλλες εγκαταστάσεις για να το επανεκπαιδεύσουν. Η επαρχία Χενάν, για παράδειγμα, έθεσε ως στόχο να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των μονάδων εντατικής θεραπείας και να αυξήσει τον αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών των ΜΕΘ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM