Η Κίνα περιορίζει το online gaming για τους ανήλικους στη μία ώρα - Παρασκευές, ΣΚ και αργίες μόνο

Η Κίνα περιορίζει το online gaming για τους ανήλικους στη μία ώρα - Παρασκευές, ΣΚ και αργίες μόνο Facebook Twitter
Pixabay
0

Οι online gamers κάτω των 18 ετών στην Κίνα θα μπορούν να παίζουν μόνο μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή για τα βιντεοπαιχνίδια.

Η αρμόδια Εθνική Διοίκηση Τύπου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι τα παιχνίδια θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ 8μμ και 9μμ.

Έδωσε επίσης οδηγίες στις εταιρείες παιχνιδιών να αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν εκτός αυτών των ωρών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης χαρακτήρισε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο».

Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες online gaming, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται τα χρονικά όρια, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή.

Οι προηγούμενοι κανόνες είχαν περιορίσει τα διαδικτυακά παιχνίδια για τα παιδιά στα 90 λεπτά την ημέρα, με αύξηση στις 3 ώρες κατά τις διακοπές.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει μια μακροχρόνια ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια στους νέους.

Ένα μήνα πριν από τους τελευταίους περιορισμούς, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την κρατική Economic Information Daily ισχυρίστηκε ότι πολλοί έφηβοι είχαν εθιστεί στο διαδικτυακό παιχνίδι και αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο.

Το άρθρο προκάλεσε σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εταιρείες παιχνιδιών της Κίνας.

Τον Ιούλιο, ο κινεζικός κολοσσός της Tencent ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί την εφαρμογή της αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να εμποδίζει τα παιδιά να παίζουν μεταξύ 22:00 και 08:00.

Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα έντονων ανησυχιών ότι πολλά παιδιά χρησιμοποιούσαν ταυτότητες ενηλίκων για να παρακάμψουν τους κανόνες.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM