No.1

Η Καθολική Εκκλησία θα αποκτήσει τον πρώτο Millennial Άγιο στην ιστορία της

Η Καθολική Εκκλησία θα αποκτήσει τον πρώτο Millennial Άγιο στην ιστορία της Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την τελετή οσιοποιήσης του Κάρλο Ακούτις, το 2020/Φωτογραφία: Getty Images
0

Η Καθολική Εκκλησία θα αποκτήσει σύντομα τον πρώτο της άγιο που ανήκει στη γενιά των Millennials, δηλαδή τους γεννηθείς στο διάστημα 1981-1996, όπως ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, ένας έφηβο που σχεδίαζε ιστοσελίδες για την Καθολική Εκκλησία, πριν τον θάνατό του το 2006, όταν ήταν μόλις 15 ετών, από λευχαιμία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την εβδομαδιαία του ακρόαση στο Βατικανό, ο Ακούτις θα αγιοποιηθεί τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Προηγουμένως, ο Ακούτις είχε οσιοποιηθεί, το 2020, όταν του είχε αποδοθεί επίσημα ένα θαύμα.

Ένα δεύτερο θαύμα του Ακούτις αναγνωρίστηκε επίσημα τον Μάιο, επιτρέποντας του έτσι να γίνει από Όσιος, Άγιος.

Για να φτάσει κανείς στο σημείο της αγιοποίησης πρέπει να του έχουν αποδοθεί δύο θαύματα, αν και ο Πάπας έχει το δικαίωμα να αναιρέσει αυτές τις αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο έφηβος, ο οποίος έχει λάβει το παρατσούκλι «ο influencer του Θεού», ήταν ευσεβής καθολικός και χρησιμοποίησε τις ικανότητές του στον προγραμματισμό για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο με το χρονικό των καθολικών θαυμάτων.

Η σορός του Ακούτις, με τζιν και αθλητικά παπούτσια Nike, εκτίθεται σε τάφο στην ιταλική πόλη Ασίζη και προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο.

Η Καθολική Εκκλησία θα αποκτήσει τον πρώτο Millennial Άγιο στην ιστορία της Facebook Twitter
Η σορός του του Κάρλο Ακούτις προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές/Φωτογραφία: Getty Images

«Θέλω να ανακοινώσω ότι του χρόνου, την ημέρα των παιδιών και των εφήβων, θα αγιοποιήσω τον Κάρλο Ακούτις», είπε ο Πάπας, αναφερόμενος στο Σαββατοκύριακο 25-27 Απριλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστική εκδήλωση για τους νέους.

Η ασυνήθιστα γρήγορη πορεία του Ακούτις προς την αγιότητα, η οποία συχνά διαρκεί πολλές δεκαετίες, έρχεται εν μέσω μιας απότομης μείωσης των μελών της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ και αλλού, ιδίως στις τάξεις των νέων ατόμων. 

Η μασκότ του Βατικανού με ιαπωνικό στυλ

Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η καθολική εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειες της στην προσέλκυση νεαρών πιστών. Τον προηγούμενο μήνα, το Βατικανό αποκάλυψε την πρώτη μασκότ στην ιστορία της καθολικής εκκλησίας, την Luce.

Όπως εξήγησε ο αρχιεπίσκοπος Ρίνο Φισικέλα, η μασκότ «δημιουργήθηκε από την επιθυμία να εισέλθουμε στον κόσμο της ποπ κουλτούρας, που τόσο αγαπούν οι νέοι μας».

Η μασκότ, που πήρε το όνομά της από τη λατινική λέξη για το φως, σχεδιάστηκε από τον Σιμόνε Λέγκνο, τον Ιταλό συνιδρυτή της μάρκας lifestyle Tokidoki.

Όπως προδίδει και το όνομα της εταιρείας, τα σχέδια της είναι βαθιά επηρεασμένα από το ιαπωνικό στυλ κινουμένων σχεδίων γνωστό ως «anime», που πλέον έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM