Η καθαρή αξία του Τραμπ μειώθηκε κατά 700 εκατομμύρια δολάρια από τότε που εξελέγη πρόεδρος

Η καθαρή αξία του Τραμπ μειώθηκε κατά 700 εκατομμύρια δολάρια από τότε που εξελέγη πρόεδρος Facebook Twitter
EPA
0

Η καθαρή αξία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε από 3 σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυρίων του Bloomberg.

Από τότε που αποχώρησε από την εταιρεία του, ο αντίκτυπος της πανδημίας, καθώς και δύο «γύροι» παραπομπής του σε δίκη, έχουν προκαλέσει όλεθρο στις επιχειρήσεις του Τραμπ.

Τον Ιανουάριο, ο εμπειρογνώμονας δημοσίων σχέσεων, Έρικ Σίφερ, είπε ότι οι επιχειρήσεις του πρώην προέδρου ενδέχεται να μην ανακάμψουν ποτέ από της απώλειες που σημείωσαν κατά την προεδρία του.

«Ο Τραμπ θα αποχωρήσει από την προεδρία με πολλά προβλήματα γύρω από το εμπορικό του σήμα, το οποίο θα αποτελέσει κίνδυνο για την οικονομική επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του, και πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν βασανιστικό πόνο που πραγματικά δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ» είπε.

Περίπου το 75% των εσόδων του Τραμπ προέρχεται από ακίνητα, σύμφωνα με το Bloomberg.


Οι πόλεις όπου ο Τραμπ έχει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η εκτίμηση της εμπορικής αγοράς ακινήτων του Τραμπ είναι χαμηλότερη από 25% από την έναρξη της προεδρίας του, συνεχίζει το Bloomberg.

Η επιχείρηση με τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία του Τραμπ υπέστη επίσης πλήγμα με τη μείωση να καταγράφεται πάνω από 40% από το 2015 έως το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το εμπορικό σήμα του πρώην προέδρου έχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του.

Ο Σίφερ είπε στο Business Insider ότι ακόμη και οι πιο πιστοί υποστηρικτές του Τραμπ δεν θα μπορούν να τον βοηθήσουν να ανακάμψει.

Οι πιστοί του «δεν είναι οι βασικοί αγοραστές του» δήλωσε σημειώνοντας ότι «πολλοί δεν έχουν υψηλό εισόδημα».

Μετά την επίθεση, το PGA της Αμερικής αποφάσισε να μην φιλοξενήσει το ετήσιο τουρνουά στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ. Πολλές άλλες εταιρείες έχουν επίσης διακόψει τους δεσμούς με τον Τραμπ μετά την δεύτερη αποπομπή του σε δίκη.

Ακόμα και οι πωλήσεις βιβλίων του Τραμπ έχουν μειωθεί από τη λήξη της προεδρίας του, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 87% τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.

Τονίζει δε ότι ο Τραμπ έδωσε τον μισθό του ύψους 400.000 δολαρίων ως πρόεδρος, αλλά κέρδισε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2020.

Από τότε που έγινε πρόεδρος το 2016, ο Τραμπ έπεσε τέσσερα χρόνια αργότερα, 77 θέσεις στην κατάταξη των 400 πλουσιότερων Αμερικανών της λίστας Forbes.

Το 2020, το Forbes υπολόγισε ότι ο Τραμπ έχασε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η καθαρή του αξία έπεσε στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πρόεδροι βλέπουν πτώση στην καθαρή τους αξία μετά την προεδρία τους. Αλλά οι δημόσιες εμφανίσεις και πωλήσεις βιβλίων τους επιτρέπουν συχνά στους πρώην προέδρους να κερδίσουν εκατομμύρια. Ωστόσο, το όνομα Τραμπ μπορεί να μην έχει την ίδια τύχη, σημειώνει το Business Insider.

Ο Τραμπ μπορεί να είναι ένας από τους λίγους προέδρους που θα συνεχίσει να βλέπει την καθαρή του αξία να μειώνεται μετά την προεδρία του, καταλήγει.

Με πληροφορίες του Business Insider/Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ