Η Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Η Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

H Johnson & Johnson κατέθεσε αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας για τον κορωνοϊό.

Αν πάρει το «πράσινο φως», το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι το τρίτο που παίρνει άδεια έκτακτης χρήσης στις ΗΠΑ. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο- εκείνα των Pfizer/ BioNTech και της Moderna- το συγκεκριμένο είναι μίας δόσης.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια της FDA είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου. Στις κλινικές δοκιμές το εμβόλιο της εταιρείας έδειξε γενικά 66% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή ήπιας ή σοβαρής περίπτωσης Covid-19, ενώ είναι 85% αποτελεσματικό στην προστασία απέναντι στα πιο σοβαρά συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών είχαν διαφοροποιήσεις: το εμβόλιο ήταν 72% αποτελεσματικό στην αποτροπή ήπιας ή σοβαρής ασθένεια στις ΗΠΑ, 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική. Αν και η αποτελεσματικότητα είναι χαμηλότερη από εκείνα των εμβολίων των Pfizer/ BioNTech και εκείνο της Moderna, αλλά είναι πάνω από το όριο του 50% που θέτει η FDA.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να παράσχει 100 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Η Johnson & Johnson κάνει μελέτη και μια εκδοχή δύο δόσεων του εμβολίου της, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε αρκετούς μήνες. Η εταιρεία αναμένεται να υποβάλει σύντομα αίτημα για έγκριση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σύμφωνα με το Associated Press.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ