Η Ιταλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας μετά το Βερολίνο- Μερική απαγόρευση εισόδου και κιγκλιδώματα για τα φορτηγά

Η Ιταλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας μετά το Βερολίνο- Μερική απαγόρευση εισόδου και κιγκλιδώματα για τα φορτηγά Facebook Twitter
0

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας αποφασίστηκε στην Ιταλία, μετά τις επιθέσεις στο Βερολίνο και την 'Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Τύπο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «παθητικά μέτρα ασφαλείας», με κιγκλιδώματα και άλλα μέσα ικανά να εμποδίζουν την είσοδο, κυρίως σε «ευαίσθητες περιοχές» σε μεγάλα φορτηγά. Όταν οι αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, θα μπορεί να αποφασίζεται ακόμη και η ακύρωση εκδηλώσεων ή δημοσίων συναντήσεων.

Ο νομάρχης του Μιλάνου, Aλεσάντρο Μαραγκόνι, δήλωσε ότι πρόκειται να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το όλο σχέδιο, σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία, απαγορεύοντας στα φορτηγά να προσεγγίζουν σημεία στα οποία θα συγκεντρώνεται πλήθος τουριστών, κατοίκων ή πιστών. Αναμένεται να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και όλοι οι υπόλοιποι νομάρχες της χώρας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας, τις ημέρες αυτές θα είναι διαρκώς ενεργή.

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει ο κίνδυνος μηδέν και η εγρήγορση κατά της τρομοκρατίας είναι πάντα ιδιαίτερα υψηλή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM