Η Ιαπωνία ανοίγει τα σύνορα σε αθλητές - Χωρίς καραντίνα μετά την άφιξη

Η Ιαπωνία ανοίγει τα σύνορα σε αθλητές - Χωρίς καραντίνα μετά την άφιξη Facebook Twitter
EPA
0

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούν να εισέρχονται στην Ιαπωνία μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τον επόμενο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei.

Το δημοσίευμα υπογράμμισε ότι οι αθλητές δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη τους, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για τους Αγώνες, που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, αλλά θα πρέπει να περιοριστούν στους χώρους διαμονής και στις περιοχές που θα διεξαχθούν τα αθλήματά τους.

Περισσότεροι από 7.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού, ενώ περισσότεροι από 431.000 έχουν μολυνθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάνω από 70.000 άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και εκπροσώπων του Τύπου - αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα για τους Αγώνες.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης, ότι η ιαπωνική κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ανώτατου ορίου χωρητικότητας των θεατών σε αθλητικούς χώρους σε περίπου 10.000 φιλάθλους ένα μήνα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ οι νομοί ενδέχεται να αυξήσουν τη μέγιστη χωρητικότητα σε 20.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM