Η Goldman Sachs «ποντάρει» στην Beyonce εν μέσω φόβων για επερχόμενη ύφεση

Η Goldman Sachs «ποντάρει» στην Beyonce εν μέσω φόβων για επερχόμενη ύφεση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για επερχόμενη ύφεση, επενδυτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστούν την κατάσταση. 

Τη στιγμή που η Fed στην προσπάθειά της να ελέγξει τον πληθωρισμό παρασύρει μετοχές και ομόλογα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs Asset Management έχει μια παράξενη πρόταση: επενδύστε στην Beyonce.

Όπως εκτίμησε η Κέιτι Κοχ, γενική διευθύντρια επενδύσεων για δημόσιες μετοχές, η Beyonce και άλλοι δημοφιλείς τραγουδιστές είναι αδιάβλητοι απέναντι σε μια επερχόμενη ύφεση. Για παράδειγμα, στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της δημοφιλούς τραγουδίστριας περιλαμβάνονται μετοχές σε εταιρείες που διοργανώνουν ζωντανές συναυλίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Αν και η «Live Nation Entertainment» έχει υποστεί βαρύ πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγω των lockdowns σε όλο τον κόσμο, η Κοχ αναφέρει ότι η εταιρεία τα πήγε πολύ καλά κατά την προηγούμενη ύφεση και μάλιστα αύξησε τα έσοδα της τη διετία 2008-2009.

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν εν μέσω ύφεσης, αλλά θα είναι πιο επιλεκτικοί σε τι ξοδεύουν», αναφέρει. Μια άλλη επένδυση που δε θα «πεθάνει» ποτέ είναι τα προϊόντα ομορφιάς, κατά την ίδια.

«Μπορείτε να αγοράσετε assets στις ΗΠΑ και assets στην Κίνα σε πολύ χαμηλή τιμή για κάτι που ξέρουμε ότι τελικά θα λειτουργήσει, δηλαδή ότι η οικονομία θα ανοίξει ξανά», πρόσθεσε η Κοχ αναφερόμενη στα lockdowns της Κίνας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ