Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι φίλη με τους πρώην της: «Πιστεύω στη συνειδητή αποδέσμευση»

Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι φίλη με τους πρώην της: «Πιστεύω στη συνειδητή αποδέσμευση» Facebook Twitter
Brad Pitt και Gwyneth Paltrow στη Madison Avenue, τον Αύγουστο του 1996. Φωτ: Lawrence Schwartzwald/Sygma via Getty Images
0

Η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους πρώην της, ούτε να μιλάει για εκείνους.

Η 50χρονη ηθοποιός και ιδρύτρια της Goop απάντησε σε ερωτήσεις των φανς της μέσω Instagram Story, όπου αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με κάποιους πρώην συντρόφους της.

«Πιστεύω πραγματικά στη συνειδητή αποδέσμευση», είπε. «Όταν περνάς ουσιαστικό χρόνο με κάποιον, είναι όμορφο να μεταμορφώνεται σε φιλία. Δεν θέλω να τρέφω κακία για κανέναν, ποτέ, αν μπορώ να το αποφύγω».

Σε άλλο σημείο του Q&A απάντησε αν έχει συμβουλές για το πώς να παραμένει παραγωγική.

«Είμαι βαθιά αισιόδοξο άτομο και νομίζω ότι αυτό επηρεάζει το να έχεις θετική στάση για τη ζωή», είπε.

«Νομίζω ότι ο λόγος που διατηρώ θετική στάση είναι επειδή προσπαθώ να έχω μια πραγματικά ισχυρή σχέση με το σώμα μου - τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου και μια ανώτερη δύναμη. Αυτά τα τρία πράγματα κάνουν τα πάντα να μπαίνουν σε μια σειρά και νομίζω ότι αυτό μου δίνει μια βάση θετικότητας».

Στους πρώην της Γκουίνεθ Πάλτροου περιλαμβάνονται ο Κρις Μάρτιν (με τον οποίο απέκτησε την 18χρονη Apple Blythe και τον 16χρονο Moses) και ο Μπραντ Πιτ.

Η ίδια χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τη φράση «συνειδητή αποδέσμευση» [conscious uncoupling], την οποία ανέφερε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014, όταν ανακοίνωσε ότι χωρίζουν με τον Μάρτιν. Έμαθε τον όρο από τον φιλόσοφος Dr. Habib Sadeghi και την σύζυγό του Dr. Shahrzad και σημαίνει χωρισμός με «ελάχιστη δριμύτητα», όπως είπε σε συνέντευξή της το 2015.

Το 2019, σε επεισόδιο της εκπομπής Armchair Expert, εξήγησε ότι η φράση ήταν ένας «τρόπος να παρακάμψουμε τον πόνο του διαζυγίου και να πάμε κατευθείαν στο σημείο όπου είμαστε φίλοι και θυμόμαστε τι αγαπούσαμε ο ένας στον άλλον και αναγνωρίζουμε συνεχώς ότι δημιουργήσαμε αυτά τα απίστευτα ανθρώπινα όντα μαζί».

«Είμαστε οικογένεια, αυτό είναι όλο», συνέχισε. «Μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν είμαστε και να μισούμε ο ένας τον άλλον... ή να προσπαθήσουμε να το βρούμε εκ νέου για τους εαυτούς μας».

Και παρόλο που θεωρεί ότι η φράση ήταν μια «όμορφη ιδέα», σημείωσε ότι δέχθηκε «βάναυσες» αντιδράσεις για τη χρήση της. Όπως διευκρίνισε, ένιωσε «ένα κομμάτι κόσμου να στρέφεται εναντίον μας επειδή είπαμε απλά ότι θέλουμε να είμαστε καλοί μεταξύ μας και να παραμείνουμε οικογένεια».

Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι πλέον παντρεμένη με τον Μπραντ Φαλτσάκ, 51 ετών και ο γάμος έγινε το 2018. Κι όπως αποκάλυψε στο Entertainment Tonight, ο σύζυγός της δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις φιλίες της, ειδικά εκείνη με τον Μπραντ Πιτ.

«Ο σύζυγός μου δεν είναι καθόλου επικριτικός κι ανασφαλής στη σχέση μας, οπότε νομίζω ότι σέβεται απόλυτα τη φιλία», είπε, προσθέτοντας ότι «ένα από τα πράγματα» που μάλλον του αρέσει σε εκείνη είναι η πίστη της στη «συνειδητή αποδέσμευση».

«Είτε πρόκειται για συνάδελφο, είτε έναν σύζυγο, είτε έναν φίλο, πιστεύω πραγματικά ότι αν έχεις επενδύσει σε κάποιον - και φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις - το να ακρωτηριάζεις αυτή τη σχέση δείχνει ότι ίσως δεν αφήνεις στη συνέχεια να αποκαλυφθεί το δίδαγμα και να έρθει η θεραπεία», είπε. «Παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι άβολο, είναι ωραίο να το δουλεύεις και να επανασυνδέεσαι με την αξία που έφερε αυτό το άτομο στη ζωή σου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ