Η γαλλική Ακαδημία Ιατρικής προειδοποιεί: «Μη μιλάτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς»

Η γαλλική Ακαδημία Ιατρικής προειδοποιεί: «Μη μιλάτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς» Facebook Twitter
EPA/JULIEN DE ROSA
0

Οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν ο ένας στον άλλον ή στα κινητά τηλέφωνά τους, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πολύ απλό προληπτικό μέτρο: αποφύγετε να μιλάτε και να τηλεφωνείτε», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία.

Ο Πατρίκ Μπερς, μέλος της Ακαδημίας Ιατρικής, είπε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ότι αν στο βαγόνι του μετρό επιβαίνουν τρεις άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, αν ο ένας επιβάτης απέχει από τον άλλο μόλις δύο εκατοστά, έχει νόημα να μην συνομιλούν μεταξύ τους ή να μην μιλούν στο τηλέφωνο. «Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μια σύσταση», εξήγησε.

Η Ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1820, δεν είναι επίσημο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης. Κάποιες φορές οι συστάσεις της αντιτίθενται στην επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Πρόσφατα επέκρινε την πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας ότι «δεν στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις».

Σύμφωνα με την Ακαδημία, το ύφασμα των μασκών που ράβονται στο σπίτι είναι αποτελεσματικό στο να σταματάει τον ιό, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους. Οι περισσότερες μολύνσεις, επισήμανε, σημειώνονται σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι βγάζουν τις μάσκες τους.

«Μια τέτοια αλλαγή στις συστάσεις για μια πρακτική με την οποία έχει εξοικειωθεί όλος ο πληθυσμός μπορεί να φανεί ακατανόητη και να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ορθότητα των επίσημων πολιτικών», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM