Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού

Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη χρήση νερού, προωθώντας την ανακύκλωση των λυμάτων και ενθαρρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν λιγότερο, καθώς ο όγκος των υδάτων στα ποτάμια σταδιακά μειώνεται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων με τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες ύδρευσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε σε μια έκθεσή του ότι θέλει να μειώσει τη χρήση νερού κατά 10% σε μια πενταετία και κατά 25% σε 15 χρόνια. Ο στόχος είναι να προετοιμαστεί η Γαλλία για ένα πιο ξηρό μέλλον. Η έκθεση επικαλείται μια κυβερνητική μελέτη που προβλέπει ότι ο μέσος όγκος νερού των γαλλικών ποταμών μπορεί να μειωθεί κατά 10-40% τα επόμενα 50 χρόνια.

«Το νερό είναι ένα από τα πρωτεύοντα ζητήματα στον αγώνα μας για τη σωτηρία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο υπουργός Φρανσουά ντε Ριζί παρουσιάζοντας την έκθεση αυτή στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού Facebook Twitter

Για να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνονται υψηλότερες τιμές στους μεγάλους καταναλωτές –όπως για παράδειγμα στα νοικοκυριά που διαθέτουν πισίνα– αλλά θα αφήσει τις τοπικές αρχές να ορίσουν τα ποσά. Ο μέσος Γάλλος χρησιμοποιεί περίπου 150 λίτρα νερού ημερησίως.

«Θα θέσουμε ένα πλαίσιο και μια σειρά πρωτοβουλιών για τις τοπικές αρχές ώστε να αναλάβουν δράση», πρόσθεσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Εμανουέλ Βαργκόν.

Μέχρι το 2025 η κυβέρνηση θέλει να τριπλασιαστεί η χρήση βρόχινου νερού και ανακυκλώσιμων λυμάτων για το πότισμα των φυτών, τα καζανάκια στις τουαλέτες και για άλλους σκοπούς για τους οποίους δεν απαιτείται να χρησιμοποιείται πόσιμο νερό. Στη Γαλλία, μόλις το 1% του ακάθαρτου νερού ανακυκλώνεται, ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 10%, όπως εξήγησε η Μαρί-Ανζ Ντεμπόν, της εταιρείας υδάτων Suez μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL σήμερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM