Η Γαλλία πληρώνει 50 ευρώ για επισκευές σε κάθε ποδήλατο - Το ενθαρρύνει ως μετακίνηση μετά την άρση μέτρων

Η Γαλλία πληρώνει 50 ευρώ για επισκευές σε κάθε ποδήλατο - Το ενθαρρύνει ως μετακίνηση μετά την άρση μέτρων Facebook Twitter
0

Η Γαλλία θα πληρώνει 50 ευρώ ανά άτομο για επισκευές ποδηλάτων ως κίνητρο για την μετακίνηση μετά την άρση του lockdown στις 11 Μαΐου.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Elisabeth Borne ανακοίνωσε ένα σχέδιο 20 εκατομμυρίων ευρώ για επισκευή ποδηλάτων, εγκατάσταση προσωρινών χώρων στάθμευσης ποδηλάτων και χρηματοδότηση συνεδριών προπόνησης ποδηλασίας.

Η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν την ποδηλασία ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός σε μετρό και λεωφορεία, όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί το μέτρο της απόστασης που επιβάλλεται λόγω πανδημίας.

«Θέλουμε αυτή η περίοδος να είναι ένα νέο στάδιο προς μια ποδηλατική κουλτούρα και θέλουμε το ποδήλατο να είναι ο βασιλιάς της αποσυμφόρησης», δήλωσε η υπουργός στο Twitter της.

Η γαλλική ομοσπονδία ποδηλασίας FUB, η οποία θα συντονίσει το πρόγραμμα επισκευής ποδηλάτων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει 300.000 επιταγές αξίας 50 ευρώ για το πρόγραμμα επισκευής και είπε ότι το σχέδιο θα επεκταθεί εάν είναι επιτυχές.

«Η ποδηλασία μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος πανδημίας», δήλωσε ο πρόεδρος της FUB Olivier Schneider. Το Παρίσι και άλλες πόλεις σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν νέες λωρίδες ποδηλάτων αφαιρώντας χώρο από τις λωρίδες αυτοκινήτων.

Ο Pierre Serne, ο οποίος συντονίζει το ποδηλατικό σχέδιο της κυβέρνησης, δήλωσε ότι στη περιοχή γύρω από το Παρίσι θα δημιουργηθούν  έως και 750 χιλιόμετρα νέες λωρίδες κυκλοφορίας ποδηλάτου σε επαρχιακούς δρόμους για να διευκολύνουν τους ποδηλάτες σε πόλεις έξω από την πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo δήλωσε ότι η πόλη θα δημιουργήσει νέες λωρίδες ποδηλάτου κατά μήκος πολυσύχναστων γραμμών μετρό 1, 4 και 13. Είπε επίσης ότι η ο δρόμος Rue de Rivoli θα προορίζεται για ποδηλασία και θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία, ταξί και οχήματα έκτακτης ανάγκης. Το Παρίσι έχει περίπου 370 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων και οι προσωρινές λωρίδες αναμένεται να αυξηθούν στα 650 χιλιόμετρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ