Η Γαλλία ανακοίνωσε πως ο καύσωνας φέτος σκότωσε 1435 ανθρώπους

Η Γαλλία ανακοίνωσε πως ο καύσωνας φέτος σκότωσε 1435 ανθρώπους Facebook Twitter
Σχεδόν 1500 άνθρωποι πέθαναν από τα δύο μεγάλα κύματα καύσωνα στη Γαλλία φέτος
0

Οι καύσωνες και οι θερμοκρασίες ρεκόρ, που σάρωσαν η Γαλλία το καλοκαίρι, είχαν ως αποτέλεσμα  το θάνατο 1435 ανθρώπων μέσα σε δύο μήνες.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας, όπως μεταδίδει το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, η Agnès Buzyn δήλωσε ότι οι μισοί από αυτούς που πέθαναν ήταν ηλικίας άνω των 75 ετών. Ωστόσο, η Buzyn δήλωσε ότι, χάρη σε προληπτικά μέτρα, το ποσοστό ήταν 10 φορές χαμηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2003, όταν ένα θανάσιμο κύμα καύσωνα έπληξε την Ευρώπη. Η Γαλλία σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία τον Ιούνιο με το θερμόμετρο να δείχνει 46 βαθμούς. Τα στοιχεία για τους νεκρούς αφορούν περιόδους στους δύο μήνες που σημείωσαν τα ρεκόρ θερμοκρασίας, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 567 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου καύσωνα της Γαλλίας φέτος, από τις 24 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Περίπου 868 πέθαναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου από 21 έως 27 Ιουλίου. Η ηλικιακή ομάδα 15-44 ετών εμφάνισε υψηλή θνησιμότητα κατά το πρώτο κύμα καύσωνα (17,4%), ενώ 65-74 ετών κατά την επέλαση του δεύτερου κύματος (16,4%). «Από αυτούς τους σχεδόν 1500 περισσότερους θανάτους, περίπου οι μισοί είναι άνθρωποι άνω των 75 ετών, αλλά υπάρχουν και ενήλικες, ακόμη και οι νεότεροι», είπε η υπουργός και τόνισε πως οι άνθρωποι άνω των 75 ετών είναι οι πλέον πληγείσες με 974 θανάτους. Η Buzyn δήλωσε ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ εργάζονταν.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκδόθηκαν κόκκινες προειδοποιήσεις - η πιο σοβαρή κατηγορία προειδοποίησης - σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της επέλασης του καύσωνα πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού σε επικίνδυνα φαινόμενα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφηκαν επίσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους που προκλήθηκα από τον φετινό καύσωνα.

Με πληροφορίες από Le Figaro / ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM