Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για τους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για τους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει «βαθιά λύπη» για τους νέους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, που «υπονομεύουν τις τρέχουσες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αν δεν εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση», ευρωπαϊκά «αντίμετρα» «θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ στις 14 Ιουλίου, ίσως και νωρίτερα εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν», δήλωσε μία εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ είναι «έτοιμη» να ανταποδώσει.

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ «προσθέτει μία ακόμη αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία και αυξάνει το κόστος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», αναφέρει ακόμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως οι δασμοί στον χάλυβα και στο αλουμίνιο θα αυξηθούν από την προσεχή Τετάρτη στο 50%, σε μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης προστατευτισμού του.

Αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε τους δασμούς ένα από τα κεντρικά σημεία της πολιτικής του.

Έπειτα από μια περίοδο εντάσεων, η Ευρώπη ήλπιζε σε μια «νέα ώθηση» στις διαπραγματεύσεις, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πριν από μία εβδομάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφτσοβιτς και ο Αμερικανός ομόλογός του Χάουαρντ Λούτνικ συναντήθηκαν αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες.

Νέες συζητήσεις ενδέχεται επίσης να λάβουν χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, όπου συμμετέχουν κυρίως δυτικές χώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM