Η ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν: Δεν ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν: Δεν ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχεται αρκετές επικρίσεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού, αλλά φαίνεται πως- σε ένα θέμα- δεν διαφέρει από αρκετούς άλλους Ευρωπαίους πολίτες: δεν ξέρει πότε θα εμβολιαστεί η ίδια.

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση», απάντησε γελώντας προς το τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε σε 10 ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. «Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Είμαστε... όχι δεν ξέρω», συμπλήρωσε και γέλασε ξανά. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι εν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση, πότε θα εμβολιαστώ», συμπλήρωσε.

Συνεργάτης πήγε να της θυμίσει ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ ακολουθούν τους κανονισμούς που ισχύουν στο Βέλγιο για τον εμβολιασμό, αλλά ήδη η ίδια είχε αρχίσει να το εξηγεί. «Είμαστε υπό το πλάνο των βελγικών αρχών. Οπότε, ειλικρινά, θα πρέπει να ρωτήσω».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι αποφασίστηκε, με έγκριση του Γιοχάνες Χαν- του Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Διοίκησης που επιβλέπει τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού- να ακολουθηθούν οι εθνικοί κανόνες του Βελγίου. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βέλγιο δεν έχει δώσει προτεραιότητα σε πολιτικούς αξιωματούχους στον πρώτο γύρο των εμβολιασμών.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακολουθήσει δύο «δρόμους» σε αυτό το ζήτημα. Σε κάποια κράτη οι ηγέτες εμβολιάστηκαν πρώτοι- όπως στην Ελλάδα- προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στους πολίτες για την ασφάλεια των εμβολίων. Αλλού, επελέγη να μην στείλουν το μήνυμα ότι προσπερνούν τη σειρά των εμβολιασμών. Για παράδειγμα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα εμβολιαστεί όταν έρθει η σειρά της.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχεται αρκετές επικρίσεις τόσο από τα ΜΜΕ- ιδιαίτερα στη Γερμανία- όσο και από πολιτικούς για τη στρατηγική της Κομισιόν στο ζήτημα των εμβολίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «έκρηξη» του Όλαφ Σολτς στο υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.

Ο αντικαγκελάριος φέρεται να επιτέθηκε στην Κομισιόν και προσωπικά την πρόεδρό της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι παραγγελίες των εμβολίων «πήγαν πολύ σκ***», σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Αναφορά στις επικρίσεις κάνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο σημερινό κοινό άρθρο της με τον Μαργαρίτη Σχοινά, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η Ευρώπη «δεν συμμετέχει σε κούρσα ταχύτητας, αλλά σε κούρσα ασφαλείας».

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM