Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε Καλύτερη Δασκάλα στον κόσμο

Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε Καλύτερη Δασκάλα στον κόσμο Facebook Twitter
3

Καλύτερη δασκάλα του κόσμου ανακηρύχθηκε φέτος η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου κερδίζοντας μαζί με το βραβείο και χρηματικό έπαθλο που φτάνει το 1 εκατ. δολάρια. 

Η Άντρια Ζαφειράκου που εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, κέρδισε το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation, που θεσπίστηκε το 2015 για να αναδείξει το επάγγελμα του δασκάλου και να ενθαρρύνει τους καλύτερους, χαρακτηρίστηκε ως «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο».

Οι κριτές την ενέκριναν για το ετήσιο Βραβείο Παγκόσμιου Δασκάλου του ιδρύματος Varkey μετά από ακρόαση σχετικά με το πώς τα πηγαίνει με τις οικογένειες στην διαφορετική της κοινότητα.

Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε Καλύτερη Δασκάλα στον κόσμο Facebook Twitter
Η ανακοίνωση και η απονομή στο Ντουμπάι

Στην περιοχή όπου διδάσκει, ομιλούνται 130 διάλεκτοι, οπότε προκειμένου να συνεννοείται με τους μαθητές έχει μάθει αρκετές φράσεις και χαιρετισμούς σε άλλες γλώσσες, ενώ πολλές φορές επισκέπτεται τα παιδιά και στο σπίτι τους ώστε να ενισχύσει τους δεσμούς τους με το σχολείο.  

«Αν έχετε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε και να εκτιμήσει το υπόβαθρό σας, τότε αυτό είναι ξεχωριστό», δήλωσε η Άντρια Ζαφειράκου, προσθέτοντας πως το να χαιρετά κάποιον στην γλώσσα του «βοηθάει στην άρση των φραγμών και επιτρέπει στις οικογένειες να εμπλακούν περισσότερο στη σχολική κοινότητα».

Ένας εκπρόσωπος του βραβείου είπε: «Η Άντρια πηγαίνει ενάντια στο κύμα, αξιοποιώντας το χρόνο της για να καταλάβει τις ζωές των μαθητών πέρα από το σχολείο, επισκεπτόμενη τα σπίτια τους, ανεβαίνοντας μαζί τους στο λεωφορείο και μερικές φορές στέκεται στην πύλη του σχολείου με αστυνομικούς για να καλωσορίσει τους μαθητές στην αρχή της σχολικής ημέρας. Έχει μάθει επίσης τους βασικούς χαιρετισμούς σε πολλές από τις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να σπάσει τα εμπόδια και να βοηθήσει αποφασιστικά στην έναρξη σχέσεων με τους γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων δεν μιλούν αγγλικά».

Αποδεχόμενη το βραβείο, η Άντρια Ζαφειράκου δήλωσε: «Είναι μια κοινότητα όπου δυστυχώς πολλοί μαθητές μας ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν δύσκολη ζωή. Το καταπληκτικό είναι πως όσα προβλήματα κι αν έχουν στο σπίτιτ, ο,τιδήποτε κι αν τους λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, το σχολείο μας τους ανήκει. Αν το σχολείο μας μπορούσε να ανοίξει στις 6 το πρωί, τότε σίγουρα θα υπήρχε μια ουρά παιδιών να περιμένουν απ' έξω από τις 5. Είναι φαινόμενο».

Σε βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής βράβευσης η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι της έδωσε συγχαρητήρια, σχολιάζοντας: «Έχετε επιδείξει τεράστια αφοσίωση και δημιουργικότητα στη δουλειά σας. Το να είσαι καλός δάσκαλος απαιτεί αντοχή, εφευρετικότητα και γενναιόδωρη καρδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζεστε καθημερινά με τους μαθητές σας. Οπότε, σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε».

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM