Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο σχεδόν €800 εκατ. στη Meta

Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο σχεδόν 800 εκατ. ευρώ στη Meta Facebook Twitter
Meta / Φωτογραφία: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ στον διαδικτυακό γίγαντα Meta σήμερα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, επειδή παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες δίνοντας στους χρήστες του Facebook αυτόματη πρόσβαση στην υπηρεσία αγγελιών Marketplace του κοινωνικού δικτύου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός τιτάνας έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του, επιβάλλοντας αθέμιτους όρους συναλλαγών σε άλλους παρόχους διαδικτυακών αγγελιών, επιβάλλοντας πρόστιμο 798 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο η Meta ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Η Meta συνδέει την υπηρεσία online αγγελιών Facebook Marketplace με το κυρίαρχο προσωπικό κοινωνικό δίκτυο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook έχουν αυτόματα πρόσβαση στο Facebook Marketplace, είτε το επιθυμούν είτε όχι. Η Κομισιόν έκρινε ότι οι ανταγωνιστές του Facebook Marketplace μπορεί να αποκλειστούν, καθώς η σύνδεση δίνει στο Facebook Marketplace ένα σημαντικό πλεονέκτημα διανομής που οι ανταγωνιστές δεν μπορούν να φτάσουν.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις, οι οποίοι επιτρέπουν στη Meta να χρησιμοποιεί δεδομένα σχετικά με τις διαφημίσεις που προέρχονται από ανταγωνιστές προς όφελος του Facebook Marketplace, είναι αδικαιολόγητοι, δυσανάλογοι και μη αναγκαίοι για την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακής διαφήμισης στις πλατφόρμες της Meta. Οι όροι αυτοί επιβαρύνουν τους ανταγωνιστές και ωφελούν μόνο το Facebook Marketplace.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM