ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Cathay Pacific απέλυσε τρεις πιλότους που κόλλησαν κορωνοϊό στη Γερμανία

Η Cathay Pacific απέλυσε τρεις πιλότους που κόλλησαν κορωνοϊό στη Γερμανία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑP
0

Η Cathay Pacific απέλυσε τρεις πιλότους που μολύνθηκαν από κορωνοϊό στη Φρανκφούρτη. 

Η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι οι πιλότοι ενεπλάκησαν σε «σοβαρή παραβίαση» των κανονισμών για τον κορωνοϊό, κατά την παραμονή των πληρωμάτων της στο εξωτερικό. 

Άλλοι εργαζόμενοι της Cathay Pacific που έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τους πιλότους στη Φρανκφούρτη έχουν μπει σε καραντίνα από την 1η Νοεμβρίου. 

«Έπειτα από έρευνα για αυτές τις υποθέσεις, δυστυχώς, τα ευρήματα δείχνουν σοβαρή παραβίαση των απαραίτητων προϋποθέσεων κατά τη διάρκεια της στάσης των πληρωμάτων στο εξωτερικό. Τα άτομα αυτά δεν είναι πλέον υπάλληλοι της Cathay Pacific», ανακοίνωσε η εταιρεία, που δεν διευκρίνισε ποια ήταν η σοβαρή παραβίαση. 

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών μας, των εργαζομένων και της κοινότητας παραμένουν η απόλυτη προτεραιότητά μας», επεσήμανε η εταιρεία, που επέμεινε ότι το περιστατικό ήταν απομονωμένο. 

Το υπουργείο μεταφορών του Χονγκ Κονγκ χαρακτήρισε βαθιά λυπηρή την παραβίαση κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να εφαρμόζουν με αυστηρότητα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω περιστατικά. 

Τα αυστηρά μέτρα της εταιρείας 

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί για τα πληρώματά της. Όσοι επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ έπειτα από στάση στο εξωτερικό θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να «αποφύγουν περιττές κοινωνικές επαφές» για 21 ημέρες. 

Συγκεκριμένα, τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή στο Χονγκ Κονγκ, τα μέλη των πληρωμάτων θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους, τις εξόδους- για το πολύ δύο ώρες την ημέρα- προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα, να γυμναστούν μόνοι, να πάνε σε γιατρό ή να υποβληθούν στα υποχρεωτικά τεστ. 

Στη συνέχεια, τα πληρώματα πρέπει να αποφεύγουν «περιττές κοινωνικές επαφές» για άλλες 18 ημέρες και να εξακολουθήσουν να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ κορωνοϊού. 

Παράλληλα, η Cathay Pacific υπενθύμισε τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για τα πληρώματα που διανυκτερεύουν στο εξωτερικό. 

Αυτά τα μέτρα προβλέπουν ότι τα μέλη των πληρωμάτων θα πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στο ξενοδοχείο τους, φορώντας μάσκα κατά τη μετακίνηση. Θα πρέπει να μένουν στα δωμάτιά τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί, ακόμη και για τα γεύματα. 

Επίσης, η εταιρεία τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να κάνουν το ταχύτερο δυνατό την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, με τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη δεύτερη και όχι αργότερα από τις 30 Απριλίου 2022.  

Με πληροφορίες από CNN, BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM