Η Βρετανία σκληραίνει τη στάση της με τους μετανάστες

Η Βρετανία σκληραίνει τη στάση της με τους μετανάστες Facebook Twitter
0

Με φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους θα είναι αντιμέτωποι στο εξής οι μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία παράνομα μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία σκληραίνει τη στάση της.


Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία και η κυβέρνηση αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων. Επιπλέον βρίσκεται υπό πίεση να δείξει ότι λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη κρίση και διαμηνύει πως ο ερχομός των μεταναστών στη χώρα δεν θα είναι ευχάριστος. 


Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν απέναντι στη Βρετανία, έχει δηλώσει ότι το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας καθιστούν τη Βρετανία μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες.


"'Οποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης", είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ. "Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την παρανομία και να χτίζουμε ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούουν στους κανονισμούς", πρόσθεσε.


Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο. Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται, είπε.


Με τα νεα μέτρα, η κυβέρνηση είπε ότι θα καταστεί πιό εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, και να αυξήσει το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM