Η Βρετανία μετά το Brexit: Με ποιες χώρες επιδιώκει εμπορικές συμφωνίες

Η Βρετανία μετά το Brexit: Με ποιες χώρες επιδιώκει εμπορικές συμφωνίες Facebook Twitter
0

Με τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν επιτύχει μία συμφωνία για το Brexit, το Λονδίνο επιδιώκει τώρα την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών με την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες που βρίσκονται στην περιοχή Ινδίας - Ειρηνικού ωκεανού. 

Την είδηση έκανε γνωστή το βράδυ της Κυριακής, 27 Δεκεμβρίου, ο υπουργός των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, στην εφημερίδα «The Telegraph».

«Επιδιώκουμε την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ, αλλά και με ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα, με την περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, που αποτελεί μία τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Ινδία για την προώθηση των οικονομικών δεσμών μας με τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο και θα είναι μαζί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στους εορτασμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας της Ινδίας», πρόσθεσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM