Η Βενετία απαγορεύει τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια στα κανάλια της

Η Βενετία απαγορεύει τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια στα κανάλια της Facebook Twitter
0

Μετά από μια δεκαετή διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της Βενετίας και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια θα απαγορευτούν στα κανάλια κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

Τα δρομολόγια επιτρέπεται επί του παρόντος να περνούν λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία του Αγίου Μάρκου και το ιστορικό κέντρο της Βενετίας.

Οι εκστρατείες για την απαγόρευσή τους υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι τα τεράστια πλοία, τα οποία μεταφέρουν μέχρι και 5.000 επιβάτες και πλήρωμα βλάπτουν τα κανάλια με τα κύματα που δημιουργούν. Επιπλέον τέθηκε και θέμα αισθητικής καθώς τα κολοσσιαία πλοία επισκιάζουν και αλλοιώνουν το αρχιτεκτονικό τοπίο.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τα κρουαζιερόπλοια θα στέλνονται πλέον πολύ μακριά από την πόλη και θα πρέπει να δένουν σε τερματικό σταθμό στο βιομηχανικό λιμάνι της Marghera στην ηπειρωτική χώρα - μακριά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Μεγάλο Κανάλι.

Οι επιβάτες θα μεταφέρονται στη Βενετία με μικρότερα σκάφη ή πούλμαν, κατά μήκος της στενής γέφυρας που συνδέει την πόλη με την ηπειρωτική χώρα.

Ωστόσο θα επιτρέπεται στα μικρότερα κρουαζιερόπλοια - εκείνα των 55.000 τόνων - να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την παρούσα διαδρομή. Όμως τα νέα μέτρα δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν περάσουν τρία ή τέσσερα χρόνια.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, χαιρέτισε το σχέδιο ως έναν λογικό συμβιβασμό που θα ικανοποιούσε τη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων, ενώ θα ανταποκρινόταν στις ανησυχίες των ντόπιων και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Σε ένα ανεπίσημο δημοψήφισμα που διοργάνωσε μια ομάδα εκστρατειών τον Ιούνιο, σχεδόν το 99 τοις εκατό των 18.000 Ενετών που έλαβαν μέρος ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των γιγαντιαίων κρουαζιερόπλοιων από τα κανάλια της πόλης, λέγοντας ότι απογοητεύουν πάρα πολλούς τουρίστες και βλάπτουν το περιβάλλον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλέικ Λάιβλι - Τζάστιν Μπαλντόνι: «Το βίντεο που κυκλοφόρησε ως υπεράσπιση, είναι στην πραγματικότητα καταδικαστικό»

Διεθνή / Ο Μπαλντόνι έδωσε βίντεο με την Μπλέικ Λάιβλι: Αποδεικνύει την παρενόχληση της ηθοποιού ή δικαιώνει τον σκηνοθέτη;

Πόλεμος των βασικών συντελεστών της ταινίας «It Ends With Us» - Στο βίντεο φαίνεται η πρόβα των ηθοποιών για το γύρισμα μίας σκηνής που οι δύο πρωταγωνιστές έρχονταν κοντά
LIFO NEWSROOM
Η Ολλανδία πρέπει να μειώσει τη ρύπανση από άζωτο, αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο €10 εκατ.

Διεθνή / Η Ολλανδία πρέπει να μειώσει τη ρύπανση από άζωτο, αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο €10 εκατ.

Η κυβέρνηση Σχοφ, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2024, είχε μειώσει το ταμείο μετάβασης ύψους 24,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε θεσπίσει ο προκάτοχός του, Μαρκ Ρούτε, το οποίο στόχευε στην εξαγορά ρυπογόνων φαρμών και τη στήριξη βιώσιμων πρακτικών
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Με «συγγνώμη» και «σημαντική αποζημίωση», συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Με «συγγνώμη» και «σημαντική αποζημίωση», συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο ιδιοκτήτης της Sun ζήτηση «συγγνώμη» για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του Χάρι, αλλά και της μητέρας του Νταϊάνα - Πρόκειται για μνημειώδη νίκη, επιτέλους λογοδότησαν, αναφέρει ο Βρετανός πρίγκιπας
LIFO NEWSROOM
Σε υποχρεωτική άδεια έθεσε ο Τραμπ τους υπαλλήλους στα προγράμματα πολυπολιτισμικότητας

Διεθνή / Σε υποχρεωτική άδεια έθεσε ο Τραμπ τους υπαλλήλους στα προγράμματα πολυπολιτισμικότητας

Η διοίκηση «λαμβάνει μέτρα για να κλείσει/βάλει τέλος σε όλες τις πρωτοβουλίες, τα γραφεία και τα προγράμματα της DEIA», αναφέρει το μήνυμα  της αμερικανικής διοίκησης
LIFO NEWSROOM