ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει αύξηση 6 εκατομμύρια λίρες

Η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει αύξηση 6 εκατομμύρια λίρες Facebook Twitter
0

Αύξηση 8% πρόκειται να πάρει η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς τα κέρδη της Περιουσίας του Στέμματος (Crown Estate), δηλαδή του χαρτοφυλακίου διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του βρετανικού Στέμματος, κατέγραψαν αύξηση κατά 24 εκατομμύρια λίρες.

Έτσι, το κονδύλι που καταβάλλεται στη βασίλισσα (Sovereign Grant) και καλύπτει τους μισθούς του προσωπικού και τα έξοδα στο παλάτι, καθώς και τα επίσημα ταξίδια, θα αυξηθεί περισσότερο από 6 εκατομμύρια λίρες για το 2018-2019, σύμφωνα με το BBC. Το Παλάτι αναμένεται να εισπράξει συνολικά 82,2 εκατ. λίρες τη διετία αυτή. 

Πέρυσι, τα καθαρά έξοδα της βασίλισσας αυξήθηκαν κατά δύο εκατ. λίρες, σε συνολικά σχεδόν 42 εκατομμύρια.

Ο αρμόδιος για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, σερ Άλαν Ριντ, ανέφερε ότι πέρυσι το κονδύλι στη βασίλισσα κόστισε 65 πένες στον κάθε φορολογούμενο του Ηνωμένου Βασιλείου. «Πρόκειται για την αξία ενός γραμματοσήμου», σημείωσε.

Ωστόσο, υποστηρικτές της κατάργησης της μοναρχίας, όπως ο Γκράχαμ Σμιθ της οργάνωσης Republic, τόνισε πως αν στο συνολικό ποσό προστεθούν οι δαπάνες για την ασφάλεια καθώς και επιπλέον δαπάνες, τότε τα έξοδα του παλατιού φτάνουν τα 345 εκατ. λίρες.

Η αύξηση στην επιχορήγηση σημειώνεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες επισκευές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, που κοστίζουν 369 εκατομμύρια λίρες.

Το Crown Estate διαχειρίζεται ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων και το πλεόνασμα από τα έσοδα πηγαίνει στα δημόσια ταμεία, ενώ ως αντάλλαγμα ο μονάρχης εισπράττει μια ετήσια χορηγία. Η ακίνητη περιουσία ανήκει στον μονάρχη αλλά δεν μπορεί να την πωλήσει. Το Παλάτι εισπράττει το 15% του ετήσιου πλεονάσματος.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια (2017 - 2027) για να καλυφθούν τα έξοδα από την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ.

Διεθνή
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ