Η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει αύξηση 6 εκατομμύρια λίρες

Η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει αύξηση 6 εκατομμύρια λίρες Facebook Twitter
0

Αύξηση 8% πρόκειται να πάρει η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς τα κέρδη της Περιουσίας του Στέμματος (Crown Estate), δηλαδή του χαρτοφυλακίου διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του βρετανικού Στέμματος, κατέγραψαν αύξηση κατά 24 εκατομμύρια λίρες.

Έτσι, το κονδύλι που καταβάλλεται στη βασίλισσα (Sovereign Grant) και καλύπτει τους μισθούς του προσωπικού και τα έξοδα στο παλάτι, καθώς και τα επίσημα ταξίδια, θα αυξηθεί περισσότερο από 6 εκατομμύρια λίρες για το 2018-2019, σύμφωνα με το BBC. Το Παλάτι αναμένεται να εισπράξει συνολικά 82,2 εκατ. λίρες τη διετία αυτή. 

Πέρυσι, τα καθαρά έξοδα της βασίλισσας αυξήθηκαν κατά δύο εκατ. λίρες, σε συνολικά σχεδόν 42 εκατομμύρια.

Ο αρμόδιος για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, σερ Άλαν Ριντ, ανέφερε ότι πέρυσι το κονδύλι στη βασίλισσα κόστισε 65 πένες στον κάθε φορολογούμενο του Ηνωμένου Βασιλείου. «Πρόκειται για την αξία ενός γραμματοσήμου», σημείωσε.

Ωστόσο, υποστηρικτές της κατάργησης της μοναρχίας, όπως ο Γκράχαμ Σμιθ της οργάνωσης Republic, τόνισε πως αν στο συνολικό ποσό προστεθούν οι δαπάνες για την ασφάλεια καθώς και επιπλέον δαπάνες, τότε τα έξοδα του παλατιού φτάνουν τα 345 εκατ. λίρες.

Η αύξηση στην επιχορήγηση σημειώνεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες επισκευές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, που κοστίζουν 369 εκατομμύρια λίρες.

Το Crown Estate διαχειρίζεται ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων και το πλεόνασμα από τα έσοδα πηγαίνει στα δημόσια ταμεία, ενώ ως αντάλλαγμα ο μονάρχης εισπράττει μια ετήσια χορηγία. Η ακίνητη περιουσία ανήκει στον μονάρχη αλλά δεν μπορεί να την πωλήσει. Το Παλάτι εισπράττει το 15% του ετήσιου πλεονάσματος.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια (2017 - 2027) για να καλυφθούν τα έξοδα από την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποιος είναι ο νέος Ιρανός ΥΠΕΞ - Πώς επηρεάζονται οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης - «Τεχνική βλάβη στο ελικόπτερο» λένε τα ΜΜΕ του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ