«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο»: Νέα βιογραφία «ταράζει» τα νερά

«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε διαγνωστεί με καρκίνο»: Νέα αυτοβιογραφία «ταράζει» τα νερά Facebook Twitter
0

Νέο βιογραφικό βιβλίο ισχυρίζεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας πάλευε με σοβαρή ασθένεια πριν από τον θάνατό της. 

Η επίσημη αιτία θανάτου της ήταν τα γηρατειά, ωστόσο ο Τζάιλς Μπράντεθ, φίλος του πρίγκιπα Φιλίππου, αναφέρει πως είχε διαγνωστεί με μία σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών. 

 

Στο βιβλίο του: Elizabeth: An Intimate Portrait, ο συγγραφέας αναφέρει: «Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που θα εξηγούσε την κούραση, την απώλεια βάρους και τα "προβλήματα κινητικότητας" για τα οποία μάς έλεγαν συχνά κατά τη διάρκεια του τελευταίου περίπου έτους της ζωής της». 

«Το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του μυελού των οστών είναι ο πόνος στα κόκαλα, ειδικά στη λεκάνη και στο κάτω μέρος της πλάτης, και επηρεάζει συχνά του γηραιότερους» συμπληρώνει, εξηγώντας πως δεν υπάρχει θεραπεία.  

Υποστηρίζει, επίσης, πως η εκλιπούσα μονάρχης υπέφερε από περιόδους χαμηλής ενεργητικότητας, αλλά έλεγε στους βοηθούς της πως ήταν αποφασισμένη να παραμείνει απασχολημένη μετά το θάνατο του συζύγου της τον περασμένο Απρίλιο.

Ο βιογράφος της γράφει επίσης ότι, όταν η βασίλισσα ένιωθε πιο αδύναμη, γέμιζε τις μέρες της παρακολουθώντας το δράμα Line of Duty του BBC. «Ο σύζυγός μου σίγουρα δεν θα το ενέκρινε» φέρεται να έλεγε.

Μήνες πριν από τον θάνατό της η βασίλισσα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε αναγκαστεί να ακυρώσει μία σειρά από δημόσιες εμφανίσεις της. 

Με πληροφορίες από Independent

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ