Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της

Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της Facebook Twitter
7

Εκτός από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία η Αυστρία έπεισε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, υποσχόμενη και βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας, η Αυστρία φαίνεται ότι βοηθά το γειτονικό κράτος και σε άλλους τομείς, όπως στην τουριστική αξιοποίηση της προσπάθειας προσεταιρισμού του αρχαίου παρελθόντος των Μακεδόνων.

Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έκανε μάλιστα τελετή προκειμένου  για να παρουσιάσει τις προτάσεις Αυστριακών συμβούλων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η διαφημιστική καμπάνια εστιάζει στη «διαχρονικότητα της Μακεδονίας» έχοντας τον τίτλο  «Μacedonia Timeless», και με αυτή την αλυτρωτική καμπάνια διευκολύνεται, όπως γράφει το Έθνος, η «βουτιά» στον εξαρχαϊσμό και την οικειοποίηση της Αρχαίας Μακεδονίας.

Σε αυτό συμβάλουν οι κιτς και πανάκριβες κατασκευές που έστησε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι με φωτογραφίες από την λεγόμενη  Ντίσνεϊλαντ των Σκοπίων, όπως την έχουν αποκαλέσει, με τα αντίγραφα των αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων και τα μπαρόκ κτίρια.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Πόποσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς φρόντισε να τονίσει ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ, με επενδύσεις που ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Πολύ κιτς και παλαιομοδιτικος ο στολισμός των Σκοπίων σε μια προσπάθεια οριοθέτησης ιστορικά του έθνους τους. Ειρησθω εν παρόδω να ξέρουν πως ή σάρισα είχε μηκος5.5-6.5 μέτρα και καμμία σχέση με τα κοντά δορια της φωτογραφίας...
Χαχαχα ! Μα σκέψου φίλε μου να έβαζαν τους ηθοποιούς τους να κρατούν ένα δόρυ μήκους 6 μέτρων ! Ή θα τους έπεφταν "τα πάκια" ή θα τους έπεφτε στα κεφάλια, οπότε "έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος".Οπότε σου λέει "χέ..ε την ιστορική ακρίβεια και αυτό καλό είναι" (σάμπως ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ιστορική ακρίβεια, για να αρχίσουν τώρα;)
Και εκεί ήταν και γλωσσολόγοι που εξηγούσαν πως οι αρχαίοι μακεδόνες αποφάσισαν να αποποιηθούν την Ελληνική γλώσσα και αλφάβητο και μετά από αιώνες να υιοθετήσουν την σλαβική γλώσσα και το κυριλλικό αλφάβητο με τα γράμματα ανάσκελα.