Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της

Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της Facebook Twitter
7

Εκτός από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία η Αυστρία έπεισε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, υποσχόμενη και βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας, η Αυστρία φαίνεται ότι βοηθά το γειτονικό κράτος και σε άλλους τομείς, όπως στην τουριστική αξιοποίηση της προσπάθειας προσεταιρισμού του αρχαίου παρελθόντος των Μακεδόνων.

Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έκανε μάλιστα τελετή προκειμένου  για να παρουσιάσει τις προτάσεις Αυστριακών συμβούλων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η διαφημιστική καμπάνια εστιάζει στη «διαχρονικότητα της Μακεδονίας» έχοντας τον τίτλο  «Μacedonia Timeless», και με αυτή την αλυτρωτική καμπάνια διευκολύνεται, όπως γράφει το Έθνος, η «βουτιά» στον εξαρχαϊσμό και την οικειοποίηση της Αρχαίας Μακεδονίας.

Σε αυτό συμβάλουν οι κιτς και πανάκριβες κατασκευές που έστησε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι με φωτογραφίες από την λεγόμενη  Ντίσνεϊλαντ των Σκοπίων, όπως την έχουν αποκαλέσει, με τα αντίγραφα των αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων και τα μπαρόκ κτίρια.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Πόποσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς φρόντισε να τονίσει ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ, με επενδύσεις που ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Πολύ κιτς και παλαιομοδιτικος ο στολισμός των Σκοπίων σε μια προσπάθεια οριοθέτησης ιστορικά του έθνους τους. Ειρησθω εν παρόδω να ξέρουν πως ή σάρισα είχε μηκος5.5-6.5 μέτρα και καμμία σχέση με τα κοντά δορια της φωτογραφίας...
Χαχαχα ! Μα σκέψου φίλε μου να έβαζαν τους ηθοποιούς τους να κρατούν ένα δόρυ μήκους 6 μέτρων ! Ή θα τους έπεφταν "τα πάκια" ή θα τους έπεφτε στα κεφάλια, οπότε "έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος".Οπότε σου λέει "χέ..ε την ιστορική ακρίβεια και αυτό καλό είναι" (σάμπως ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ιστορική ακρίβεια, για να αρχίσουν τώρα;)
Και εκεί ήταν και γλωσσολόγοι που εξηγούσαν πως οι αρχαίοι μακεδόνες αποφάσισαν να αποποιηθούν την Ελληνική γλώσσα και αλφάβητο και μετά από αιώνες να υιοθετήσουν την σλαβική γλώσσα και το κυριλλικό αλφάβητο με τα γράμματα ανάσκελα.