Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της

Η Αυστρία βοηθά τώρα την ΠΓΔΜ να προβάλει και το "αρχαίο μακεδονικό" παρελθόν της Facebook Twitter
7

Εκτός από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία η Αυστρία έπεισε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, υποσχόμενη και βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας, η Αυστρία φαίνεται ότι βοηθά το γειτονικό κράτος και σε άλλους τομείς, όπως στην τουριστική αξιοποίηση της προσπάθειας προσεταιρισμού του αρχαίου παρελθόντος των Μακεδόνων.

Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έκανε μάλιστα τελετή προκειμένου  για να παρουσιάσει τις προτάσεις Αυστριακών συμβούλων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η διαφημιστική καμπάνια εστιάζει στη «διαχρονικότητα της Μακεδονίας» έχοντας τον τίτλο  «Μacedonia Timeless», και με αυτή την αλυτρωτική καμπάνια διευκολύνεται, όπως γράφει το Έθνος, η «βουτιά» στον εξαρχαϊσμό και την οικειοποίηση της Αρχαίας Μακεδονίας.

Σε αυτό συμβάλουν οι κιτς και πανάκριβες κατασκευές που έστησε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι με φωτογραφίες από την λεγόμενη  Ντίσνεϊλαντ των Σκοπίων, όπως την έχουν αποκαλέσει, με τα αντίγραφα των αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων και τα μπαρόκ κτίρια.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Πόποσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς φρόντισε να τονίσει ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ, με επενδύσεις που ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πολύ κιτς και παλαιομοδιτικος ο στολισμός των Σκοπίων σε μια προσπάθεια οριοθέτησης ιστορικά του έθνους τους. Ειρησθω εν παρόδω να ξέρουν πως ή σάρισα είχε μηκος5.5-6.5 μέτρα και καμμία σχέση με τα κοντά δορια της φωτογραφίας...
Χαχαχα ! Μα σκέψου φίλε μου να έβαζαν τους ηθοποιούς τους να κρατούν ένα δόρυ μήκους 6 μέτρων ! Ή θα τους έπεφταν "τα πάκια" ή θα τους έπεφτε στα κεφάλια, οπότε "έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος".Οπότε σου λέει "χέ..ε την ιστορική ακρίβεια και αυτό καλό είναι" (σάμπως ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ιστορική ακρίβεια, για να αρχίσουν τώρα;)
Και εκεί ήταν και γλωσσολόγοι που εξηγούσαν πως οι αρχαίοι μακεδόνες αποφάσισαν να αποποιηθούν την Ελληνική γλώσσα και αλφάβητο και μετά από αιώνες να υιοθετήσουν την σλαβική γλώσσα και το κυριλλικό αλφάβητο με τα γράμματα ανάσκελα.