Η Αυστρία αναστέλλει την Σένγκεν

Η Αυστρία αναστέλλει την Σένγκεν Facebook Twitter
5

Η αυστριακή κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά τη συνθήκη του Σένγκεν και επιβάλλει πλήρη μέτρα ελέγχου των συνόρων για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann στην εφημερίδα Oesterreich.

"Στα σημεία ελέγχου των συνόρων θα πρέπει όλοι να προσκομίζουν έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας" δήλωσε ο Faymann, προσθέτοντας ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της, οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν τον έλεγχο στα  δικά τους εθνικά σύνορα, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα και όπως μεταδίδει το Sputnik.

Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μίκλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος ζήτησε χθες από την Ελλάδα καλύτερη διασφάλιση των συνόρων προς την Τουρκία, με συμμετοχή και του Ναυτικού.

Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε με αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Σε διημερίδα του στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Ανω Αυστρίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, το Λαϊκό Κόμμα αποσαφήνισε την πρόθεση του να επιτρέπει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μόνον στα hot spots της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρχηγός του κόμματος και αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, προτίθεται να απαιτήσει τον καθορισμό ανώτερου ορίου υποδοχής προσφύγων, κατά τις διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τους τοπικούς κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, που προγραμματίζεται για τις 20 Ιανουαρίου.

Το θέμα του ανώτερου ορίου στον αριθμό των προσφύγων διχάζει εδώ και εβδομάδες την αυστριακή κυβέρνηση, με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, να συνεχίζει να απορρίπτει τον καθορισμό ανώτερου ορίου στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο γυαλος είναι στραβός σύντροφοι. Εμείς μια χαρά αρμενίζουμε.Το οτι στο καράβι μας έχουν μπει και συνεχίζουν να μπαίνουν με ασταμάτητο ρυθμό όλοι οι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, φευγάτοι και σκαστοί της Βόρειας συν Ανατολίτικης Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας ουδόλως μας απασχολεί!Διεθνισμός, γκρεμίστε τους φράχτες/σβήστε τα σύνορα, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και μια πίτα γύρο με απ' ολα.