Η Αυστρία αναστέλλει την Σένγκεν

Η Αυστρία αναστέλλει την Σένγκεν Facebook Twitter
5

Η αυστριακή κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά τη συνθήκη του Σένγκεν και επιβάλλει πλήρη μέτρα ελέγχου των συνόρων για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann στην εφημερίδα Oesterreich.

"Στα σημεία ελέγχου των συνόρων θα πρέπει όλοι να προσκομίζουν έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας" δήλωσε ο Faymann, προσθέτοντας ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της, οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν τον έλεγχο στα  δικά τους εθνικά σύνορα, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα και όπως μεταδίδει το Sputnik.

Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μίκλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος ζήτησε χθες από την Ελλάδα καλύτερη διασφάλιση των συνόρων προς την Τουρκία, με συμμετοχή και του Ναυτικού.

Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε με αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Σε διημερίδα του στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Ανω Αυστρίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, το Λαϊκό Κόμμα αποσαφήνισε την πρόθεση του να επιτρέπει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μόνον στα hot spots της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρχηγός του κόμματος και αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, προτίθεται να απαιτήσει τον καθορισμό ανώτερου ορίου υποδοχής προσφύγων, κατά τις διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τους τοπικούς κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, που προγραμματίζεται για τις 20 Ιανουαρίου.

Το θέμα του ανώτερου ορίου στον αριθμό των προσφύγων διχάζει εδώ και εβδομάδες την αυστριακή κυβέρνηση, με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, να συνεχίζει να απορρίπτει τον καθορισμό ανώτερου ορίου στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο γυαλος είναι στραβός σύντροφοι. Εμείς μια χαρά αρμενίζουμε.Το οτι στο καράβι μας έχουν μπει και συνεχίζουν να μπαίνουν με ασταμάτητο ρυθμό όλοι οι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, φευγάτοι και σκαστοί της Βόρειας συν Ανατολίτικης Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας ουδόλως μας απασχολεί!Διεθνισμός, γκρεμίστε τους φράχτες/σβήστε τα σύνορα, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και μια πίτα γύρο με απ' ολα.