Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους

Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter
4
Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter

Η Asos αποφάσισε να σταματήσει να περνά από photoshop τις φωτογραφίες των μοντέλων που διαφημίζουν τα μαγιό, κρύβοντας έτσι οποιαδήποτε «ατέλεια» έχουν, και αντιθέτως να τις αφήνει αρετουσάριστες- μια κίνηση που έχει ενθουσιάσει τις τελευταίες ημέρες όσους ψωνίζουν μέσω του γνωστού ιστότοπου διαδικτυακών αγορών.

Οι χρήστες στο Twitter παρατήρησαν αμέσως την αλλαγή, βλέποντας για πρώτη φορά μοντέλα να ποζάρουν δείχνοντας τις ραγάδες που μπορεί να έχουν στο σώμα τους. «Σ' ευχαριστώ Asos που δεν αφαίρεσες τις ραγάδες της, δείχνει εντυπωσιακή και αυτό θα βοηθήσει τα κορίτσια να αγκαλιάσουν το δικό τους εγώ», «Η κίνηση της Asos να μην επεξεργαστεί τις ραγάδες στις φωτογραφίες με τα μαγιό με ενθαρρύνει τόπο πολύ, κοίτα πόσο όμορφες είναι όλες τους», ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών, που στην πλειονότητά τους χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία από «εντυπωσιακή» μέχρι «επική».


Βέβαια, αρκετοί ήταν εκείνοι που παρόλο που αναγνώρισαν το θετικό του πράγματος, έσπευσαν να επισημάνουν πως η εταιρία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να θεωρείται πως προωθεί την εικόνα ενός υγιούς και φυσιολογικού σώματος. «Είναι πρόοδος όταν εξακολουθείς να χρησιμοποιείς μοντέλα με σώμα 12χρονου αγοριού;» σχολίασε ένας χρήστης, με άλλον να παρατηρεί πως μπορεί τα μοντέλα να έχουν ραγάδες αλλά δεν παύουν να είναι ταυτόχρονα πολύ αδύνατα. 


Γενικά η εταιρία έχει δεχθεί κατά καιρούς πολύ έντονη κριτική για τις πολιτικές της που δεν προάγουν το body positivity, αφού συστήνει συγκεκριμένα μεγέθη στους αγοραστές και έχει κατατάξει το μέγεθος 6 ως το μεγαλύτερο. Ωστόσο, η πρόσφατη κίνηση να προβάλλει τις ραγάδες των μοντέλων της είναι οπωσδήποτε θετικό βήμα. 

Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter
Η Asos σταμάτησε να κάνει Photoshop στα μοντέλα και αφήνει πλέον αρετουσάριστες τις ραγάδες τους Facebook Twitter

Η Asos δεν είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει Photoshop στις φωτογραφίες των μοντέλων, με τις Target και Aerie να έχουν προηγηθεί από καιρό. 

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM