Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία

Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία Facebook Twitter
0

Οι Nirvana απάντησαν επίσημα στη μήνυση για παιδική πορνογραφία, που κατέθεσε ο άνδρας, ο οποίος απεικονίζεται ως μωρό στο εξώφυλλο του «Nevermind».

Ο 30χρονος σήμερα Spencer Elden, μήνυσε το συγκρότημα για τη φωτογραφία του ως βρέφος, στην οποία εμφανίζεται γυμνός και κολυμπά δίπλα σε ένα χαρτονόμισμα μέσα σε μια πισίνα.

Ο Elden ισχυρίστηκε ότι έχει υποστεί «ισόβια ζημιά» από την εικόνα και ότι πρόκειται για «εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών» και παιδική πορνογραφία.

Οι εκπρόσωποι των Nirvana εξέδωσαν μια δήλωση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι δεν είναι «σοβαρή» η καταγγελία και ότι έχει περάσει το χρονικό όριο παραγραφής.

Η μήνυση θα ίσχυε μόνο εάν είχε κατατεθεί σε διάστημα 10 ετών, από τότε που ανακάλυπτε ότι ήταν το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

«Αλλά η φωτογραφία του εξωφύλλου του «Nevermind» τραβήχτηκε το 1991», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με το Billboard.

«Ήταν παγκοσμίως γνωστή το αργότερο ως το 1992. Πολύ πριν από το 2011, όπως ο ίδιος έχει πει, ο Elden γνώριζε για τη φωτογραφία και ήξερε ότι αυτός (και όχι κάποιος άλλος) ήταν το μωρό της φωτογραφίας. Έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων τόσο της φερόμενης «παραβίασης» όσο και του υποτιθέμενου «τραυματισμού» εδώ και δεκαετίες».

Συνέχισε δε τονίζοντας ότι ο «Elden πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοαποκαλούμενο «Nirvana Baby»».

Όπως ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος, ο 30χρονος σήμερα έχει αναδημιουργήσει τη φωτογραφία σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και έχει κάνει τατουάζ «Nevermind» στο στήθος του.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του άνδρα ότι η φωτογραφία ισούται με παιδική πορνογραφία, το συγκρότημα είπε ότι αυτό δεν είναι σοβαρό.

«Μια σύντομη εξέταση της φωτογραφίας ή η συμπεριφορά του ίδιου του Elden (για να μην αναφέρουμε την παρουσία της φωτογραφίας στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών που, σύμφωνα με τη θεωρία του Elden, είναι ένοχοι για κακουργηματική πράξη κατοχής παιδικής πορνογραφίας) το αποσαφηνίζει αυτό», ανέφεραν.

Η αρχική μήνυση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, με τον Elden να ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από τον ντράμερ της μπάντας Dave Grohl, τον μπασίστα Krist Novoselic, τους διαχειριστές της περιουσίας του Kurt Cobain, τον φωτογράφο του άλμπουμ Kirk Weddle και τον σχεδιαστή Robert Fisher.

Στην μήνυση κατονομάστηκαν επίσης οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music και Geffen Records.

Τον Νοέμβριο, ο Elden τροποποίησε την μήνυση, ισχυριζόμενος ότι έχει φωτογραφηθεί με styling που φέρει στον ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ.

Εκτός από την αποζημίωση, ο Elden ζητά να αλλάξει το εξώφυλλο του άλμπουμ για τυχόν μελλοντικές επανεκδόσεις του δίσκου.

«Εάν υπάρξει επανέκδοση για την 30ή επέτειο, θέλει να μην δει όλος ο κόσμος τα γεννητικά του όργανα», είπε η δικηγόρος του Maggie Mabie. Μια επανέκδοση για την 30ή επέτειο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, χρησιμοποιώντας το αρχικό εξώφυλλο.

Ο Grohl έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι είχε «πολλές ιδέες» για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει το εξώφυλλο, ανάλογα με τα αποτελέσματα της αγωγής. «Θα σας ενημερώσουμε», είπε. «Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε κάτι καλό».

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ