«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!»

«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!» Facebook Twitter
0

Η αντιπαράθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση είναι "τεχνητή" και έχει ως στόχο την προστασία της ρωσικής ελίτ που βρίσκεται στην εξουσία και την απόσπαση της προσοχής της ρωσικής κοινής γνώμης από το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε χθες ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ρώσος πρώην ολιγάρχης και διαφωνών, στο Atlantic Council.
"Η παρούσα αντιπαλότητα με τη Δύση είναι απολύτως τεχνητή. Η ψύχρανση των σχέσεων έχει δημιουργηθεί από εκείνες τις ρωσικές ελίτ που θέλουν τη διατήρηση της εξουσίας τους", είπε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι , ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, μέσω διερμηνέα. "Χρειάζονται απεγνωσμένα την εικόνα ενός εχθρού που θα αποσπάσει την προσοχή του πλήθους από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει στη διακυβέρνηση".


Η αυτοκρατορία του Χοντορκόφσκι, στην οποία περιλαμβανόταν η διαλυμένη πλέον Yukos, παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο από το Κατάρ, πριν ο μεγιστάνας συγκρουσθεί με τον Πούτιν, δικαστεί και καταδικαστεί για απάτη και φοροδιαφυγή και φυλακιστεί. Ο ρώσος πρόεδρος του έδωσε χάρη τον Δεκέμβριο 2013. Εκτοτε, ζει στην Ελβετία.


"Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής προσέγγισης, όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία", δήλωσε ο Χοντοσκόφκσι.


"Στη Ρωσία έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει αιφνιδιαστικά από το καπρίτσιο ενός προσώπου, που δεν ελέγχεται από οποιονδήποτε εσωτερικό πολιτικό μηχανισμό", εξήγησε.


Οταν ερωτήθηκε εάν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, ο Χοντορκόφσκι απάντησε: "Δεν θέλω να δαπανώ χρόνο σε ερωτήσεις που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρακτικό νόημα".


Ωστόσο πρόσθεσε ότι "αργά ή γρήγορα" θα υπάρξει αλλαγή στην εξουσία στη Ρωσία και η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επανένταξη της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι θεωρεί επίσης ότι είναι προς το συμφέρον του Πούτιν "να παγώσει" τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον να μην στείλει όπλα στο Κίεβο εξηγώντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι ήδη πιστεύουν ότι η σύγκρουση εκεί διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Αυτή κατάσταση θα διατηρηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν αρχίσει η αποστολή όπλων στην Ουκρανία", είπε.
"Επειτα, τίθεται το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μπουν στη σύρραξη και να νικήσουν, διότι, εάν δεν είναι, αυτό θα ερμηνευθεί ως "ήττα της Αμερικής". είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM