«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!»

«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!» Facebook Twitter
0

Η αντιπαράθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση είναι "τεχνητή" και έχει ως στόχο την προστασία της ρωσικής ελίτ που βρίσκεται στην εξουσία και την απόσπαση της προσοχής της ρωσικής κοινής γνώμης από το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε χθες ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ρώσος πρώην ολιγάρχης και διαφωνών, στο Atlantic Council.
"Η παρούσα αντιπαλότητα με τη Δύση είναι απολύτως τεχνητή. Η ψύχρανση των σχέσεων έχει δημιουργηθεί από εκείνες τις ρωσικές ελίτ που θέλουν τη διατήρηση της εξουσίας τους", είπε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι , ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, μέσω διερμηνέα. "Χρειάζονται απεγνωσμένα την εικόνα ενός εχθρού που θα αποσπάσει την προσοχή του πλήθους από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει στη διακυβέρνηση".


Η αυτοκρατορία του Χοντορκόφσκι, στην οποία περιλαμβανόταν η διαλυμένη πλέον Yukos, παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο από το Κατάρ, πριν ο μεγιστάνας συγκρουσθεί με τον Πούτιν, δικαστεί και καταδικαστεί για απάτη και φοροδιαφυγή και φυλακιστεί. Ο ρώσος πρόεδρος του έδωσε χάρη τον Δεκέμβριο 2013. Εκτοτε, ζει στην Ελβετία.


"Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής προσέγγισης, όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία", δήλωσε ο Χοντοσκόφκσι.


"Στη Ρωσία έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει αιφνιδιαστικά από το καπρίτσιο ενός προσώπου, που δεν ελέγχεται από οποιονδήποτε εσωτερικό πολιτικό μηχανισμό", εξήγησε.


Οταν ερωτήθηκε εάν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, ο Χοντορκόφσκι απάντησε: "Δεν θέλω να δαπανώ χρόνο σε ερωτήσεις που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρακτικό νόημα".


Ωστόσο πρόσθεσε ότι "αργά ή γρήγορα" θα υπάρξει αλλαγή στην εξουσία στη Ρωσία και η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επανένταξη της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι θεωρεί επίσης ότι είναι προς το συμφέρον του Πούτιν "να παγώσει" τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον να μην στείλει όπλα στο Κίεβο εξηγώντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι ήδη πιστεύουν ότι η σύγκρουση εκεί διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Αυτή κατάσταση θα διατηρηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν αρχίσει η αποστολή όπλων στην Ουκρανία", είπε.
"Επειτα, τίθεται το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μπουν στη σύρραξη και να νικήσουν, διότι, εάν δεν είναι, αυτό θα ερμηνευθεί ως "ήττα της Αμερικής". είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM