Η Άντι ΜακΝτάουελ είναι ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν στο φετινό κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, συγκεντρώνοντας αμφιλεγόμενα σχόλια για τα γκρίζα μαλλιά της. 

 

Η 63χρονη ηθοποιός και μητέρα τριών παιδιών, ωστόσο, δηλώνει άνετη με την ηλικία και κατ' επέκταση την εμφάνισή της, προσθέτοντας πως αγαπά το φυσικό γκρι -πλέον- χρώμα των μαλλιών της. «Νιώθω άνετα. Μου αρέσω. Αυτό συμβαίνει όταν φτάσεις στην ηλικία μου», σημειώνει. 

 

Όπως εξηγεί, έμαθε στις κόρες της, την 26χρονη Margaret και την 31χρονη Rainey Qualley, που είναι και οι δυο ηθοποιοί, να αγαπούν επίσης τον εαυτό τους.

 

 «Πολύ συχνά μου υπενθυμίζουν να μην μιλάω υποτιμητικά για μένα», λέει. «Βασικά είναι καλύτερες από μένα, κατά πολλές έννοιες, επειδή τις δίδαξα καλά. Και με άκουσαν», προσθέτει. 

 

Στη διάρκεια της πανδημίας, λέει ότι περνούσε τον χρόνο της ψάχνοντας ρούχα και μακιγιάζ στο ίντερνετ, «και ονειρευόμουν την στιγμή που θα μπορούσα να βγω και να ζήσω ξανά».

 

«Είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να ντύνομαι ξανά επίσημα και να πηγαίνω σε εστιατόρια. Δεν πρέπει να φερθούμε ανόητα, απλώς να χαλαρώσουμε λιγάκι. Πολύ περίεργο αυτό που ζήσαμε», σημειώνει.