Η Άνδρος ανάμεσα στα μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του κόσμου

Η Άνδρος ανάμεσα στα μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του κόσμου Facebook Twitter
Ο φάρος Τουρλίτης της Άνδρου / Φωτ.: YouTube
0

Η Άνδρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη.

Η δημοφιλής γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα generationvoyage.fr, δημιούργησε έναν κατάλογο, με τις 24 πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες παγκοσμίως, με φάρους που εντυπωσιάζουν και που αντέχουν στον χρόνο.

Στη 10η θέση αυτής της πρωτότυπης λίστας, βρίσκεται και η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τον μοναδικό φάρο Τουρλίτη.

«Ο φάρος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ασφάλειας και καθοδήγησης. Αν και σταδιακά χάνουν τη χρησιμότητά τους, οι φάροι παραμένουν επικά μνημεία που καταδεικνύουν την ανθρώπινη εφευρετικότητα και ανθεκτικότητα. Οι περισσότεροι που σώζονται σήμερα είναι θαύματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής που ακόμη προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών», αναφέρει η συντακτική ομάδα της γαλλικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με τους εκατομμύρια αναγνώστες, πριν προχωρήσει στην παρουσίαση της λίστας.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται περιοχές από την Ουαλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Χιλή, την Αργεντινή, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Στο ίδιο άρθρο, ένα αναλυτικό ταξιδιωτικό άρθρο γράφτηκε για την Άνδρο, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές πτυχές του κυκλαδίτικου νησιού.

Το αφιέρωμα ξεκινάει από τη Χώρα της Άνδρου, που «σε αντίθεση με άλλες κυκλαδίτικες πρωτεύουσες, διαφοροποιείται με τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά με κόκκινες κεραμοσκεπές. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και η πλατεία Καΐρη με το μεγάλο μαρμάρινο, ιστορικό σιντριβάνι γοητεύουν τον κάθε επισκέπτη. Τα υπολείμματα του Κάτω Κάστρου στην άκρη της χερσονήσου της Χώρας από τον 13ο αιώνα, αποτελούν ένα από τα πιο φωτογενή σημεία του νησιού, ενώ τα μουσεία της Χώρας εντυπωσιάζουν με τις πλούσιες συλλογές τους. Η Άνδρος επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις σε όλη την έκτασή της, όπως με το Μπατσί, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού που θυμίζει καρτ ποστάλ, το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού που διατηρεί τον δικό του "χαρακτήρα" και πολλά ακόμη γραφικά χωριά που "ζουν" μέσα στο πράσινο».

Από το αφιέρωμα δεν λείπουν οι αναφορές στις παραλίες με «τα τιρκουάζ και πρασινογάλαζα νερά, το εντυπωσιακό δίκτυο μονοπατιών, τα αιωνόβια μοναστήρια με τους ιστορικούς θησαυρούς» τους και στην «ιδιαίτερη τοπική κουζίνα με την φρουτάλια, την πεντανόστιμη ομελέτα να κλέβει την παράσταση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Παράνομη» η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, δηλώνει δικαστής

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι οι ενέργειες του Τραμπ «ξεπερνούν τα όρια της νομικής του εξουσίας και παραβιάζουν τη Δέκατη Τροπολογία» του Συντάγματος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM