Κυκλάδες: Τα νησιά με τον μεγαλύτερο τζίρο σε καταλύματα και εστίαση, φέτος το καλοκαίρι

Κυκλάδες: Τα νησιά με τον μεγαλύτερο τζίρο σε καταλύματα και εστίαση, φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τον τζίρο των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης στις Κυκλάδες φέτος το καλοκαίρι, επεξεργάστηκε η ΕΛΣΤΑΤ και παρέθεσε τα αποτελέσματα με τους κερδισμένους της σεζόν.

Με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν από τα νησιά των Κυκλάδων, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, τα οποία επεξεργάστηκε η MTC GROUP, δείχνουν τη Σαντορίνη στην πρώτη θέση της προτίμησης των παραθεριστών, όσον αφορά τον κλάδο των καταλυμάτων, με 267.539.905 ευρώ σε έσοδα.

Το νησί σημείωσε πτώση 9,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά παραμένει πρώτη επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

 Έπεται η Μύκονος με 199.488.541 και πτώση 5,9%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πάρος με 58.168.971 και αύξηση 2,6%,. Τέταρτη έρχεται η Νάξος με 57.557.720 και αύξηση 2%, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μήλος με 41.549.594 και αύξηση 4,7% στην έκτη είναι η Σύρος με 10.086.556 και αύξηση 3,2%. 'Έβδομη έρχεται η Τήνος με 8.214.429 και μείωση 1,5% και τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Άνδρος με 5.247.374 και μείωση 5,1%,  η Κέα και η Κύθνος με 4.468.240 και μείωση 2,1%.

Ο τζίρος στην εστίαση 

Όσο για τα στοιχεία που καταγράφηκαν από τον κλάδο της εστίασης οι τζίροι ήταν, κατά σειρά, 108.176.793 ευρώ στη Σαντορίνη, 109.783.921 στη Μύκονο, 58.557.047 στην Πάρο, 49.424.936 στη Νάξο, 31.828.168 στη Μήλο, 18.509.370 στη Σύρο, 15.790.912 στην Τήνο, 9.568.867 σε Κέα και Κύθνο και 8.908.131 στην Άνδρο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Σεπτέμβριο 2024, αθροιστικά στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, αξιοσημείωτες είναι οι αυξήσεις στη Μήλο κατά 32,9% και στην Πάρο κατά 23%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM