ΤΕΜΠΗ

Η αμερικανική Γερουσία ξεκίνησε έρευνα για τη ρωσική κατασκοπεία

Η αμερικανική Γερουσία ξεκίνησε έρευνα για τη ρωσική κατασκοπεία Facebook Twitter
0

Γερουσιαστές του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον άρχισαν έρευνα για τις ενέργειες κατασκοπείας για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία δηλώνοντας ότι η ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και οι ενδεχόμενες σχέσεις της με αμερικανικά πολιτικά κόμματα εγείρουν βαθιά ανησυχία.


Οι έρευνες αυτές έχουν τη στήριξη και των δημοκρατικών και των ρεπουμπλικανών κοινοβουλευτικών της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερουσία.


Στο πλαίσιο της έρευνας, οι γερουσιαστές μπορεί να καλέσουν για να καταθέσουν αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα τον διαδεχθεί την προσεχή Παρασκευή.


Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε «δώσει εντολή για μια εκστρατεία επηρεασμού» κυρίως μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας ώστε να ευνοήσει την εκλογική νίκη του Τραμπ.


Ο στόχος της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και της ηλεκτρονική πειρατείας ήταν επίσης να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατική διαδικασία και να αποδυναμώσει μια ενδεχόμενη προεδρία της Χίλαρι Κλίντον.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM