Η Αλ Κάιντα απειλεί να εκδικηθεί τον Μακρόν και να σκοτώσει όποιον «προσβάλλει τον Μωάμεθ»

Η Αλ Κάιντα απειλεί να εκδικηθεί τον Μακρόν και να σκοτώσει όποιον «προσβάλλει τον Μωάμεθ» Facebook Twitter
EPA
0

Η Αλ Κάιντα απειλεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και προτρέπει τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε, σήμερα, να εκδικηθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη δημοσίευση των επίμαχων σκίτσων.


«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει», αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.


Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του, στο πλαίσιο ενός μαθήματος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.


Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ορισμένοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί», γράφει η Aqmi, καλώντας τους υποστηρικτές της να «εκδικηθούν» και παρουσιάζοντας ως «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί. «Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας», πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Μακρόν.

Με πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM