Η «άγνωστη» κόρη του Μάρκο Πόλο -Φοιτητής αποκαλύπτει ότι ο εξερευνητής είχε παιδί εκτός γάμου

Μάρκο Πόλο Facebook Twitter
Wikipedia
0

Ένας ερευνητής στη Βενετία βρήκε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου.

Πιστεύεται ότι η Αγκνέσε γεννήθηκε μεταξύ του 1295, τη χρονιά που ο έμπορος και εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά το τουλάχιστον δεκαετές ταξίδι του στην Ασία, και το 1298, τη χρονιά που φυλακίστηκε στη Γένοβα για τη συμμετοχή του στη σύγκρουση μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο Μάρκο Πόλο, ο οποίος έγραψε βιβλίο για τα ταξίδια του που έγιναν ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ στον κόσμο, ήταν στη φυλακή για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στη Βενετία και παντρευτεί την Ντονάτα Μπαντοέρ, με την οποία απέκτησε άλλες τρεις κόρες.

Ο διδακτορικός φοιτητής Μαρτσέλο Μπολονάρι, στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας, υποστηρίζει ότι υπήρχαν «ενδείξεις για την ύπαρξη της Αγκνέσε» σε άλλα έγγραφα της οικογένειας Πόλο, αλλά η τελευταία της διαθήκη, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο κρατικό αρχείο της Βενετίας, παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι ο εξερευνητής ήταν ο πατέρας της. 

Το έγγραφο, που γράφτηκε στις 7 Ιουλίου 1319, δείχνει ότι η Αγκνέσε, η οποία πέθανε στα 20 της χρόνια, είχε εμπιστευτεί τον πατέρα της, Μάρκο Πόλο, να παραδώσει τη διαθήκη της στον ιερέα, Πιέτρο Παγάνο, στην εκκλησία του San Felice στο San Giovanni της Βενετίας.

«Γνωρίζουμε σίγουρα ότι είχε τρεις κόρες και αυτό το έγγραφο δείχνει ότι πιθανότατα είχε μια άλλη κόρη από προηγούμενη σχέση», είπε ο Μπολονάρι. «Δεν ξέρουμε αν είχε παντρευτεί πριν από τον δεύτερο γάμο του ή αν το παιδί γεννήθηκε από σχέση».

Το γεγονός ότι η Αγκνέσε είχε εμπιστευτεί στον Πόλο τη διαθήκη της ήταν απόδειξη ότι γνώριζε την ύπαρξή της και ότι οι δυο τους είχαν μια «δυνατή και έμπιστη σχέση», πρόσθεσε ο Μπολονάρι.

Η Αγκνέσε δεν κατονόμασε τη μητέρα της στη διαθήκη της, κάτι που είπε ο Μπολονάρι εκτιμά ότι σημαίνει ότι αυτή είχε πεθάνει. Είπε ότι η διαθήκη της απεικονίζει «μια οικεία και στοργική οικογενειακή ζωή». Ήταν παντρεμένη με δύο μικρά παιδιά.
 

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM