«Η Αγιά Νακαμουρά θα έχει οπωσδήποτε συμμετοχή στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

«Η Αγιά Νακαμουρά θα έχει οπωσδήποτε συμμετοχή στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν Facebook Twitter
Αγιά Νακαμουρά/ Φωτ.: EPA
0

Τέλος στις εικασίες για την συμμετοχή της τραγουδίστριας Αγιά Νακαμουρά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2024, έδωσε με δήλωσή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το πρωί της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κολύμβησης στο Σεν Ντενί του Παρισιού. Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους για την πολυσυζητημένη εμφάνιση της 28χρονης ποπ τραγουδίστριας Αγιά Νακαμουρά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. «Η τραγουδίστρια θα έχει οπωσδήποτε συμμετοχή στην τελετή έναρξης ή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», δήλωσε ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο υποστηρίζουν πως η Αγιά Νακαμουρά θα τραγουδήσει τον «ύμνο στον έρωτα» (Hymne A L'Amour), την μεγάλη επιτυχία της αείμνηστης Εντίθ Πιάφ, που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «La vie en rose» (Ζωή σαν τριαντάφυλλο). Όμως, μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει η γαλλίδα καλλιτέχνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έτερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην τελετή έναρξης των Αγώνων δεν αποκλείεται να ακουστεί το «La vie en rose» της Πιάφ.

Η Αγιά Νακαμουρά, Γαλλίδα με καταγωγή από το Μάλι, γνώρισε διεθνή επιτυχία, όταν το 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι της «Τζάτζα» (Djadja). Όμως, η ενδεχόμενη συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε η αιτία η τραγουδίστρια να δεχτεί ρατσιστική επίθεση από τη γαλλική ακροδεξιά. 

Μακρόν: Tην τελική απόφαση για την συμμετοχή της Αγιά Νακαμουρά θα την πάρουν οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων

Το γαλλικό περιοδικό Express έγραψε πως ο πρόεδρος Μακρόν ήθελε η Νακαμουρά να ερμηνεύσει την διεθνή επιτυχία της «Τζάτζα» πάνω στη σκηνή κατά την τελετή έναρξης. Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως «θα ήταν καλό να επωφεληθούμε από τα ταλέντα της κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ή λήξης των Αγώνων». Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την Πέμπτη, 4 Απριλίου, στο περιθώριο των εγκαινίων του Κέντρου Κολύμβησης πως την τελική απόφαση για την συμμετοχή της Αγιά Νακαμουρά θα την πάρουν οι υπεύθυνοι για τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτοί οι Αγώνες  και οι τελετές πρέπει να μας μοιάζουν. Να αναδεικνύεται η γαλλική κουλτούρα και το γαλλικό τραγούδι. Πρέπει να υπάρχει καλλιτεχνική ελευθερία. Πρέπει να υπάρχει η θέληση να είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε καλλιτέχνες που εκπροσωπούν τη Γαλλία μέσα από την πολυπολιτισμικότητα, την λάμψη της, τις τέχνες της και την υπεροχή της», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τον Μάρτιο, όταν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο υποστήριζαν πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει προτείνει στην Αγιά Νακαμουρά να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η 28χρονη τραγουδίστρια δέχτηκε σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων από τη γαλλική ακροδεξιά. Η ακροδεξιά ομάδα les Natifs ανάρτησε πανό στις όχθες του Σηκουάνα που έγραφε: «Εδώ είναι Παρίσι, δεν είναι το παζάρι του Μπαμακό». Οι εκπρόσωποι της γαλλικής ακροδεξιάς, όπως η Μαρίν Λεπέν και ο Ερίκ Ζεμούρ με δηλώσεις τους αποδοκίμασαν την συμμετοχή της Αγιά Νακαμουρά στην τελετή έναρξης των Αγώνων, παρά την διεθνή επιτυχία της. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM