Η Aeroflot σταματά τις διεθνείς πτήσεις, με εξαίρεση προς τη Λευκορωσία

Η Aeroflot σταματά τις διεθνείς πτήσεις, με εξαίρεση προς τη Λευκορωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Aeroflot ανακοίνωσε ότι σταματά από την Τρίτη όλες τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από εκείνες προς το Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.  

Η ρωσική κρατική αεροπορική εταιρεία επικαλέστηκε «πρόσθετες συνθήκες που εμποδίζουν την εκτέλεση πτήσεων». Η διακοπή αφορά και τις θυγατρικές της, Aurora και Rossiya.  

Η αεροπορική βιομηχανία της Ρωσίας ήδη έχει πληγεί λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική αρχή της χώρας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν αεροσκάφη δηλωμένα στο εξωτερικό να αναστείλουν όλες τις πτήσεις εκτός των συνόρων από αύριο, λόγω φόβου ότι αυτά μπορεί να κατασχεθούν από ξένες κυβερνήσεις. 

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν διεθνείς πτήσεις με κατασκευασμένα στο εξωτερικό αεροσκάφη. Επίσης, είναι πιθανό να γίνει δυσκολότερο για τις εταιρείες να χρησιμοποιούν τέτοια αεροπλάνα και στις εντός των συνόρων πτήσεις, επειδή εταιρείες όπως η Boeing και η Airbus ανέστειλαν τη συντήρηση, την τεχνική υποστήριξη και την αποστολή εξαρτημάτων, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν 322 Boeing από τα συνολικά 861 αεροπλάνα που περιλαμβάνει ο στόλος τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ