Η 26χρονη γυναίκα που «γκρέμισε» την Uber μιλά για πρώτη φορά

Η 26χρονη γυναίκα που «γκρέμισε» την Uber μιλά για πρώτη φορά Facebook Twitter
2

Πριν από οκτώ μήνες, η μηχανικός Susan Fowler δημοσίευσε ένα άρθρο στο blog της που περιέγραφε την κουλτούρα του σεξισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλη την Uber.

Το κείμενό της πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις στην Uber που οδήγησαν στην απομάκρυνση του ιδρυτή της Travis Kalanick καθώς ακολούθησαν και άλλες αποκαλύψεις.

Όλο αυτό το διάστημα, η Fowler παρέμεινε μακριά από τη δημοσιότητα με μόνο μια διακριτική παρουσία στο Twitter. Σήμερα έδωσε την πρώτη της συνέντευξη από τις 19 Φεβρουαρίου, την μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Δεν με νοιάζει πραγματικά αν με χαρακτήρισαν ταραχοποιό επειδή δεν είχα καταφέρει να ξεπεράσω όλα αυτά τα πράγματα που θεωρούσα ακατάλληλα», δήλωσε για την Uber.

«Δεν θα το ανεχόμουν. Δούλευα τόσο σκληρά, άξιζα πολύ καλύτερα και σκεφτόμουν πως αυτό δεν είναι εντάξει και δεν πρέπει να γίνεται», προσθέτει όταν καλείται να απαντήσει τι την έκανε να βγει μπροστά.

Η Fowler είναι έγκυος στον έβδομο μήνα και παράλληλα δουλεύει για μια ταινία η οποία θα αφηγείται τις εμπειρίες της στην Uber.

Η εταιρεία Verge, η οποία συνεργάζεται μαζί της την ταινία, περιγράφει το έργο ως εξής: «Η Erin Brockovich συναντά το The Social Network».

Όταν το σκάνδαλο με την Uber άρχισε να μεγαλώνει, η Fowler λέει πως προσέλαβε ιδιωτική ασφάλεια ενώ υποστηρίζει πως η Uber προσέλαβε ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι άρχισαν να επικοινωνούν με φίλους της και να ψάχνουν το παρελθόν της.

Την ρωτάνε αν ποτέ θα επέστρεφε να εργαστεί εκεί και εκείνη λέει πως «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα για να επιστρέψω».

Τέλος μιλά για την μητρότητα και το πώς πλέον ο ερχομός τους παιδιού της συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Αισθάνομαι ακόμη πιο πολύ πως έπρεπε να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο ώστε να μην χρειάζεται να έρθει κανείς αντιμέτωπος με αυτές τις καταστάσεις στο μέλλον»

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η παρενόχληση παρενόχληση αλλά η κονόμα κονόμα.Και ταινία και υφάκι Καρδιναλίου "Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα για να επιστρέψω"Μπράβο, την κάνατε μάγκα και αυτή :)