Χουάν Κάρλος: «Τηλεφωνούσε 10 φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο», λέει η πρώην ερωμένη του

Χουάν Κάρλος: «Τηλεφωνούσε 10 φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο», λέει η πρώην ερωμένη του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, η Δανή επιχειρηματίας Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, έκανε νέες αποκαλύψεις για τη σχέση τους, μεταξύ άλλων ότι ο τέως μονάρχης της Ισπανίας τηλεφωνούσε 10 φορές την ημέρα στο γραφείο της, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. 

Η 57χρονη μίλησε σε σειρά podcast, με τίτλο «Corinna and the King», η οποία κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα. Τα podcast επικεντρώνονται στην αρχή της πενταετούς σχέσης τους- η οποία ξεκίνησε το 2004- αλλά και στον βασικό ρόλο που διαδραμάτισε αυτή στην παραίτηση του Χουάν Κάρλος από τον θρόνο, το 2014. 

Η Δανή επιχειρηματίας είπε ότι ένιωθε σαν «παντρεμένη» με τον Χουάν Κάρλος κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και τον χαρακτήρισε «σύζυγο της καρδιάς της», σύμφωνα με τους Times. Τον περιέγραψε ως «ευχάριστο και αρκετά επίμονο», αλλά με διασκεδαστικό τρόπο, και ως «έναν από τους μεγαλύτερους γόηδες στον βασιλικό κόσμο». 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι για κυνήγι, στο «La Garganta», το ακίνητο του δούκα του Ουέστμινστερ στη νότια Ισπανία. Εκείνο το βράδυ η μητέρα δύο παιδιών- που ήταν σε διάσταση με τον δεύτερο σύζυγό της, πρίγκιπα Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn- εντυπωσίασε τον τότε βασιλιά παραβιάζοντας το πρωτόκολλο, όταν έφυγε από το τραπέζι προτού εκείνος ολοκληρώσει το γεύμα του.  

Η τόλμη της κατά τα φαινόμενα εντυπωσίασε τον βασιλιά, καθώς μετά το τέλος αυτής της απόδρασης ο Χουάν Κάρλος άρχισε να της στέλνει λουλούδια και ερωτικές επιστολές καθημερινά, σύμφωνα με την ίδια. Τον επόμενο χρόνο η επιχειρηματίας χώρισε με τον σύζυγό της και η σχέση με τον βασιλιά έγινε πιο έντονη καθώς περνούσαν τα χρόνια. 

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «κ. Σούμερ», ο Χουάν Κάρλος της τηλεφωνούσε «10 φορές την ημέρα», στο γραφείο της στη Μαδρίτη, ανέφερε η ίδια. Είχε επιλέξει αυτό το ψευδώνυμο επειδή είναι τα αρχικά της φράσης «Su Majestad el Rey», δηλαδή «η αυτού μεγαλειότητα, ο βασιλιάς». 

Παρότι η ίδια προσπαθούσε να το εμφανίσει ως επαγγελματικό τηλεφώνημα, οι συνάδελφοί της αναγνώριζαν τη «βροντερή και χαρακτηριστική» φωνή του τότε βασιλιά, λέει η 57χρονη. 

Χουάν Κάρλος: «Τηλεφωνούσε 10 φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο», λέει η πρώην ερωμένη του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Το podcast θα ασχοληθεί και με την εμπλοκή της 57χρονης στην έρευνα για ξέπλυμα χρήματος από τον Χουάν Κάρλος, που διεξήγαγαν οι ελβετικές και οι ισπανικές αρχές. Η ίδια ισχυρίζεται ότι μετά τον χωρισμό τους ο πρώην μονάρχης την παρενοχλούσε για να του επιστρέψει τα 65 εκατομμύρια ευρώ που εκείνος είχε μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό της το 2012. 

Αυτό το ποσό ήταν στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά, εξαιτίας της οποίας ο Χουάν Κάρλος εγκατέλειψε την Ισπανία και πήγε στο Άμπου Ντάμπι το 2020. Οι Ελβετοί άνοιξαν έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να είχε ο Χουάν Κάρλος σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν δική τους έρευνα, με βάση εν μέρει τις πληροφορίες που έλαβαν από την Ελβετία, μεταξύ άλλων για χρήματα που φέρεται να έλαβε ο πρώην βασιλιάς για την εμπλοκή του σε συμβόλαιο για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.  

Πέρυσι αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του, λόγω έλλειψης αποδείξεων, της ασυλίας που είχε ως ηγέτης του κράτους και παραγραφής. Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού πλήρωσε εκατομμύρια ευρώ σε φορολογικές ρυθμίσεις. 

«Έγινε ολοένα πιο σαφές σε εμένα ότι δεν έκανε μόνο διπλή ζωή, έκανε τετραπλή ζωή», είπε η 57χρονη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Χουάν Κάρλος έκανε ξέπλυμα χρήματος. «Υπάρχει κάτι αρκετά ψυχικά ασταθές σε αυτόν και κάτι αρκετά αδίστακτο. Όλα αφορούν την αυτοσυντήρηση. Φανταστείτε κάποιον που λέει ότι είστε η αγάπη της ζωής του να σας παγιδεύσει σε μια ποινική έρευνα», συμπλήρωσε. 

Στο μεταξύ, η επιχειρηματίας έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας εναντίον του Χουάν Κάρλος, υποστηρίζοντας ότι της προκάλεσε μεγάλη ψυχική οδύνη κατασκοπεύοντας και παρενοχλώντας την. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ