House of Cards: Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει $31 εκατ. για παραβίαση της συμφωνίας

House of Cards: Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει $31 εκατ. για παραβίαση της συμφωνίας Facebook Twitter
AP Photo/Steven Senne
0

Μετά από μια διετή δικαστική μάχη κεκλεισμένων των θυρών, διαιτητής αποφάσισε ότι ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει στην εταιρία παραγωγής MRC του «House of Cards» σχεδόν 31 εκατ. δολάρια για σεξουαλικά παραπτώματα στα παρασκήνια της σειράς.

Τη Δευτέρα, η MRC κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για να επιβεβαιώσει την απόφαση.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύθηκε τον Frank Underwood στο «House of Cards», κόπηκε από την σειρά του Netflix μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών ανδρών. 

Οι κατηγορίες ανάγκασαν την εταιρία παραγωγής να διεξαγάγει έρευνα και τελικά να τερματίσει τα συμβόλαια του ηθοποιού.

Διαιτητής της JAMS αποφάνθηκε ότι ο Σπέισι παραβίασε επανειλημμένα το συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών της εταιρίας κατά της παρενόχληση, τονίζοντας επίσης πώς η MRC υπέστη βλάβη από τη συμπεριφορά του ηθοποιού, καθώς αναγκάστηκε μεταξύ άλλων να σταματήσει την έκτη σεζόν του House of Cards, να την ξαναγράψει τη σεζόν και να την συντομεύσει από 13 σε οκτώ επεισόδια για να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης.

Ο Σπέισι ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να δικαιούται χρήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας του «pay or play» και ότι ήταν απόφαση της MRC και του Netflix να τον κόψουν, αλλά οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των σετ και του εργασιακού μας περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για την MRC», σχολίασε η εταιρία.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM