House of Cards: Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει $31 εκατ. για παραβίαση της συμφωνίας

House of Cards: Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει $31 εκατ. για παραβίαση της συμφωνίας Facebook Twitter
AP Photo/Steven Senne
0

Μετά από μια διετή δικαστική μάχη κεκλεισμένων των θυρών, διαιτητής αποφάσισε ότι ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει στην εταιρία παραγωγής MRC του «House of Cards» σχεδόν 31 εκατ. δολάρια για σεξουαλικά παραπτώματα στα παρασκήνια της σειράς.

Τη Δευτέρα, η MRC κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για να επιβεβαιώσει την απόφαση.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύθηκε τον Frank Underwood στο «House of Cards», κόπηκε από την σειρά του Netflix μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών ανδρών. 

Οι κατηγορίες ανάγκασαν την εταιρία παραγωγής να διεξαγάγει έρευνα και τελικά να τερματίσει τα συμβόλαια του ηθοποιού.

Διαιτητής της JAMS αποφάνθηκε ότι ο Σπέισι παραβίασε επανειλημμένα το συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών της εταιρίας κατά της παρενόχληση, τονίζοντας επίσης πώς η MRC υπέστη βλάβη από τη συμπεριφορά του ηθοποιού, καθώς αναγκάστηκε μεταξύ άλλων να σταματήσει την έκτη σεζόν του House of Cards, να την ξαναγράψει τη σεζόν και να την συντομεύσει από 13 σε οκτώ επεισόδια για να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης.

Ο Σπέισι ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να δικαιούται χρήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας του «pay or play» και ότι ήταν απόφαση της MRC και του Netflix να τον κόψουν, αλλά οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των σετ και του εργασιακού μας περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για την MRC», σχολίασε η εταιρία.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM