Χωριό της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα

Χωριό της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Unsplash
0

Ένα χωριό στην Ιταλία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει 20 σπίτια με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα. Αξία που ισοδυναμεί μ΄ ένα φλιτζάνι καφέ.

Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν.

Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή - δύο ευρώ - όπως μεταδίδει το CNN .

Η σοπράνο Lorraine Bracco πέρισυ αγόρασε ένα σπίτι 200 ετών από μια τέτοια δημοπρασία και το μετέτρεψε το σπίτι των ονείρων της, όπως ειπώθηκε στη σειρά HGTV «My Big Italian Villa».

Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο είχε ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών έχουν επιφάνεια 50 έως 80 τετραγωνικών μέτρων.

Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM