Χωριό της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα

Χωριό της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Unsplash
0

Ένα χωριό στην Ιταλία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει 20 σπίτια με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα. Αξία που ισοδυναμεί μ΄ ένα φλιτζάνι καφέ.

Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν.

Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή - δύο ευρώ - όπως μεταδίδει το CNN .

Η σοπράνο Lorraine Bracco πέρισυ αγόρασε ένα σπίτι 200 ετών από μια τέτοια δημοπρασία και το μετέτρεψε το σπίτι των ονείρων της, όπως ειπώθηκε στη σειρά HGTV «My Big Italian Villa».

Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο είχε ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών έχουν επιφάνεια 50 έως 80 τετραγωνικών μέτρων.

Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM